Gündem ‘Ahpanos Vadisi’nde 19 terörist kaldı’

‘Ahpanos Vadisi’nde 19 terörist kaldı’

25.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’de AK Parti Genel Merkez ARGE ve Eğitim Başkanlıklarının düzenlediği “Teşkilat Akademisi” programına katıldı.

‘Ahpanos Vadisi’nde 19 terörist kaldı’

Hakkari ve ilçelerine bakıldığında bambaşka bir tablo gördüklerini belirten Soylu, geçen hafta Tunceli’yi ziyaret ettiğini Ovacık’ta bir üs bölgesinde güvenlik güçleriyle bir araya geldiğini aktardı. Tunceli’deki Ahpanos Vadisi’nde 5 yıl önce 570 teröristin bulunduğunu anlatan Soylu, “Ahpanos Vadisi’ne ben geçen hafta gittiğimde 21 terörist vardı. 2 tanesi de bu hafta içinde etkisiz hale getirildi ve 19 terörist kaldı. Üçünün hareket edebileceği kabiliyeti yok, 16. Evlatlarımız, kahramanlarımız sahadadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Engelleyemeyecekler’

Görevlendirme yapılan belediyelerin teröre destek verdiğini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

“Teröre destek vermenin önünü nasıl kesersiniz çünkü kendileri veriyorlar. Fransa veriyor, Amerika veriyor, Avrupa ülkeleri veriyor, binlerce tür silah gönderiyorlar, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. 10 tane büyükelçiyle bize ayar vermeye çalışıyorlar. Neymiş, hukukun üstünlüğü. Hukukun üstünlüğünün hangi noktasına sığar. Bunu nasıl ifade edersin. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sığmaz ama bir tek dertleri var. Türkiye’nin ayakta durmasına, güçlenmesine, zenginleşmesine, kendilerini geçmesine, etrafındaki coğrafyaya adaleti, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, merhameti ve şefkati getirmesine, onların getirmeye çalıştığı huzursuzluğu ortadan kaldırmasına tahammül edemiyorlar. Hep beraber bir araya gelseler Recep Tayyip Erdoğan’ın da AK Parti’nin de Cumhur İttifakı’nın da Türkiye’nin de yürüyüşünü engelleyemeyecekler.”