Gündem Aile Bakanı İslam’dan yaşlı bakımevi ziyareti

Aile Bakanı İslam’dan yaşlı bakımevi ziyareti

11.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Ayşenur İslam, “Tecrübeli, yaş almış büyüklerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Hiçbirinizin kenara köşeye çekilmenize gönlümüz razı değil” dedi

Aile Bakanı İslam’dan yaşlı bakımevi ziyareti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anneler Günü dolayısıyla 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. İslam, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak yılın annesi tespitinde bulunmadıklarını, bütün anneleri “yılın annesi” ilan ettiklerini belirtti. İslam, “Tecrübeli, yaş almış büyüklerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Onları hayatın içinde tutmak istiyoruz. Hiçbirinizin bir kenara, köşeye çekilmesine gönlümüz razı değil. Sonuna kadar sosyal hayatın içinde olmanızı arzu ediyoruz” dedi.
Yaşlılara çiçek verdi
Anneliğin ne demek olduğunu kadınların çok iyi bildiğini dile getiren Bakan İslam, “Canımızdan can verdiğimiz çocuklarımızın gözlerinin içine bakıyoruz. Onları iyi yetiştirebilmek için, onları hayata güzel hazırlayabilmek için, mutlu yarınları olsun diye her türlü fedakarlıktan çekinmiyoruz, kaçınmıyoruz. Onların bahtiyarlığıyla bahtiyar oluyoruz” diye konuştu.
İslam, anneliğin dünyanın en güzel duygusu olduğunu ifade ederek, hem annelerin hem tüm kadınların mutluluğu ve güzel bir hayat yaşamaları için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi. Büyüklerin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini, tecrübenin dünyada en paha biçilmez değer olduğunu belirten İslam, “Tecrübeli, yaş almış büyüklerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Onları hayatın içinde tutmak istiyoruz. Hiçbirinizin bir kenara, köşeye çekilmesine gönlümüz razı değil. Sizlerin sonuna kadar sosyal hayatın içinde olmanızı arzu ediyoruz. Hayata karışan bireyler olarak sağlıklı yaşlanmanızı istiyoruz, elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi.