Gündem Akbaba katliamı

Akbaba katliamı

27.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Iğdır’da son bir haftada zehirlenmiş halde 7 akbaba bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden doğaseverler zehirlenen akbabalardan 2’sinin kurtarıldığını duyurdu

Akbaba katliamı

Iğdır’da 258 kuş türünün kayıt altına alındığı Tuzluca ilçesinde bir hafta önce bölge halkından gelen ihbar üzerine zehirlenmiş halde çok sayıda akbaba bulundu. Akbabaların zehirlendiği haberini alır almaz KuzeyDoğa Derneği Birim Koordinatörü Emrah Çoban ve Yaban Hayatı Rehabilidatörü veteriner hekim Ayşegül Çoban, Aras Nehri Kuş Cenneti’nin de bulunduğu bölgeye gitti.
Zehirlenmiş halde toplam 7 akbaba bulduklarını belirten Ayşegül Çoban, 3’ünün olay yerinde, 2’sinin ise tedavi için laboratuvara götürüldüğü sırada telef olduklarını söyledi. Çoban, zehirlenen akbabalardan 2’sinin ise kurtarıldığını açıkladı.

‘Zehirli et’ şüphesi
İlk tahminlere göre bölgede bir şey zehirlemek amacıyla kullanılan etlerden kalanın çöplüğe bırakıldığı ve akbabaların da zehirli etleri yediği yönünde olduğunu anlatan Çoban, “Birinin içinden 1.5 kilo ciğer çıkardık. Belki tahmin ettiğimiz gibi bir şey çıkmayabilir. Laboratuvar da incelemeler devam ediyor ve kesin sonuçlar incelemelerin tamamlanmasıyla belli olacak. Ancak standart bir fare zehir kullanılmamış, hayvanın içinde kanama meydana getirirdi. Böyle bir şeye rastlamadık” dedi.