GündemAkılalmaz intikam! 7 üniversite bitirdi, planını ince ince işledi

Akılalmaz intikam! 7 üniversite bitirdi, planını ince ince işledi

06.04.2026 - 13:12 | Son Güncellenme:

Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Ali Y., aralarında bir bölüm dekanı, 3 doçent ve 3 esnafında bulunduğu 7 kişiyi toplamda 521 milyon TL değerinde sahte çek ve senet imzalatarak dolandırdı. Öğretim görevlisi Mehmet Ali Y. ve beraberindeki 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sahte çek- senet ve nitelikli dolandırıcılık olayına yönelik çalışma yaptı. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSUNA GEÇMEYİNCE BU YOLU SEÇTİ

Yapılan çalışmalar neticesinde Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışan Mehmet Ali Y., Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna geçmek için bölüm başkanlığına başvurdu.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Akılalmaz intikam 7 üniversite bitirdi, planını ince ince işledi

Ancak akademik kadroya atanamayan Mehmet Ali Y. intikam almak için akademisyenleri dolandırmak için harekete geçti.

Aralarında bölüm dekanı (profesör) olmak üzere 3 doçent ve 3 esnafın bulunduğu kişilere toplam 521 milyon TL değerinde sahte çek ve senet imzalatarak şahısları dolandırdı.

Haberin Devamı

Akılalmaz intikam 7 üniversite bitirdi, planını ince ince işledi

Şüpheli şahıslar, 3 ay süren fiziki ve teknik takip sonrası yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda çek ve senet, dijital materyaller evrak inceleme mercekleri, kağıt kesme makinası, dijital mercek, teleskop, tarayıcılar ele geçirilirken işlemleri tamamlanan 12 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

GEÇMİŞİ VE DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ ORTAYA ÇIKTI: İMZA İLE YAZI ARASINA MESAFE

Haberin Devamı

Yaklaşık 5-6 yıldır bu yöntemi kullandığı tespit edilen Mehmet Ali Y.'nin, 7 üniversiteden mezun olduğu 8'inci üniversitede eğitimine devam ettiği öğrenilirken, yapılan incelemelerde şüphelinin, senetlerde imza ile yazı arasına mesafe bıraktırdığı, borçlu ve alacaklı kişilerin birbirini tanımadığı şekilde işlem yaparak mağdur ettiği tespit edildi. 

Akılalmaz intikam 7 üniversite bitirdi, planını ince ince işledi

HACİZDEKİ EVRAKLARA İTİRAZ EDİLDİ BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

El konulan çek, senet ve diğer evraklar incelemeye alınırken, emniyetten alınan bilgiye göre soruşturmanın sürdüğü gözaltı sayısının artabileceği, İcraya verilen çek ve senetlere itiraz edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Ayrıca Adalet Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da olaya ilişkin inceleme başlatıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler