Gündem Akın’dan sonra çözülme sürüyor

Akın’dan sonra çözülme sürüyor

26.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kara Kuvvetleri Komutanı Güler’in koruma subayı Burak Akın’ın ardından 100 ‘kripto FETÖ’cü daha itirafçı olmak için savcılıklara başvurdu. Akın’ın adli kontrolle serbest bırakılmasının kripto FETÖ’cüleri cesaretlendirdiği belirtiliyor.

Akın’dan sonra  çözülme sürüyor

FETÖ üyesi olduğunu kabul eden, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın’ın etkin pişmanlıktan faydalanmasından sonra FETÖ’deki çözülme süreci devam ediyor. Akın’ın FETÖ üyesi olduğunu kabul ederek teslim olması ve adli kontrolle serbest bırakılmasının kripto FETÖ’cüleri cesaretlendirdiği ifade edildi. Ülke genelinde yaklaşık 100 ‘kripto FETÖ’cünün daha itirafçı olmak için savcılıklara başvurduğu belirtildi.

Etkin pişmanlık kriteri

Ankara Cumhuriyet Başsavclığı’ndan yapılan açıklamada, itirafçı olmak isteyenlerin net bilgiler vermeleri gerektiği, FETÖ üyesi olduklarını kabul etmeleri, katılmışlarsa örgüt toplantılarına kimlerle gittiklerini söylemeleri ve sorumlu ‘abi’ veya ‘abla’larına ait bilgileri paylaşmaları, FETÖ hakkında somut bilgi vermemeleri halinde itirafçı olamayacakları ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanamayacakları bildirildi.

‘Kâfir’ ilan etmişti

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, bazı rütbeli asker ve polislerin örgüt üyesi oldukları itirafında bulunup örgütteki bazı önemli isimleri deşifre etmesini kâfirlik olarak ilan etmişti. Örgüt üyelerini ayakta tutmak, talimatlar vermek, çözülmelerin önüne geçmek amacıyla hazırlanan videoda FETÖ’nün kritik süreçten geçtiğini, bu dönemde pek çok kişinin tercihini yanlış yaptığını iddia eden FETÖ elebaşı, itirafçı olmak yerine şiddete maruz kalınmasının tercih edilmesinin, ‘sevap’ kazandıracağını öne sürerek, örgüt üyelerini deşifre ve yaptıklarını itiraf eden kişilerin günde, 10 vakit namaz kılsalar da, ‘İslam yolunda kâfir’ olacaklarını öne sürmüştü.

Haberin Devamı