Gündem ‘Aksakallı bana Terzi hain dedi’

‘Aksakallı bana Terzi hain dedi’

22.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz’da ÖKK’da yaşananlara ilişkin 18 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ömer Faruk Bozdemir, ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın ‘ÖKK’yı ele geçir’ dediğini anlattı

‘Aksakallı bana  Terzi hain dedi’

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesi ve ÖKK’da yaşananlara ilişkin 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen Albay Altan Bora, darbeci general Semih Terzi’yi Diyarbakır’dan Ankara’ya götüren uçak havadayken ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile görüştüğünü, Aksakallı’nın, “Terzi hain, emir komuta bende” dediğini anlattı. Bora, Aksakallı ile görüştükten sonra Terzi’yle birlikte Ankara’ya gelen sanık Tabur Komutanı Binbaşı Fatih Şahin’e Volkan Yaman’ın cep telefonundan, “Terzi hain” mesajları gönderdiklerini söyledi. Şahin ise, Yaman’ın telefonundan Terzi’nin hain olduğuna dair bir mesaj almadığını söyledi.

‘ÖKK’ya git’ dedi’

Tanık Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir de olay tarihinde albay rütbesiyle ÖKK Okul Komutanı olarak görev yaptığını söyledi. Mesai sonrası evindeyken televizyondan Boğaziçi Köprüsü’nde yaşananları izlediğini belirten Bozdemir, Aksakallı’yı arayarak emrini sorduğunu, Aksakallı’nın kendisine “Derdest edilmek üzereyim. ÖKK’ya git, orada bir şeyler oluyor. ÖKK’nın emir komutası sende” dediğini aktardı. Yolda giderken, cuntacı general Semih Terzi’nin kendisini aradığını ifade eden Bozdemir, “Bana, ‘evinize gidin’ dedi. ‘Emir aldım, ÖKK’ya gidiyorum’ dedim. Tekrar, ‘Emir komuta bende. Evinize gidin’ dedi. ÖKK’ya en kıdemli personel olarak vekalet ediyordum, tekrar komutanım Aksakallı’yı aradım. Zekai Paşa, ‘Öyle bir şey yok, emir komuta sende, güvendiğin adamlarla ÖKK’yı ele geçir. Semih Terzi hain, eğer mümkün olursa tutukla’ diyerek tekrar emir verdi” dedi. Bozdemir, “Karargâhtaki darbeciler, ‘teslim olun’ çağrımız üzerine, önce test için elinde beyaz bayraklı eri gönderdiler, eri vurmadığımızı görünce onlar da çıktı. Yani eri test maksadıyla gönderdiler” dedi.