Gündem ‘Albay’ fişleme gibi rapor hazırlamış!

‘Albay’ fişleme gibi rapor hazırlamış!

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Brunson soruşturma dosyasında yer alan gizli tanık ‘Dua’, Mormonların Türkiye’deki eski sorumlusu ‘Albay’ Kirckpatrick’in, dönemin iki bakanının da katıldığı törenle ilgili ‘özel’ bir rapor hazırladığını anlattı.

‘Albay’ fişleme gibi rapor hazırlamış

ABD’li rahip Brunson soruşturmasında, ABD adına casusluk yaptığı iddia edilen isimlerden Mormonların Türkiye’deki eski sorumlusu Stewart Kirckpatrick’e ait yeni bilgilere ulaşıldı.

Haberin Devamı

Soruşturma dosyasında yer alan Gizli tanık ‘Dua’nın anlatımlarına göre; “Kirckpatrick Türkiye’de kaldığı süre içerisinde kendisini muhasebeci olarak tanıttı. Ancak aslında Amerikan Hava Kuvvetleri ve Pentagon’dan emekliydi. Mormon görevlilerinin kilise adına Türkiye’ye geldiklerinde sadece 23 ay kalırken, Kirckpatrick ve eşi Türkiye’de 46 ay kaldı. Araç almalarına izin verildi ve kilise adına yapılan yardımları yönetti.” Öte yandan soruşturma dosyasında Kirckpatrick’in adının önünde ‘Albay’ ibaresinin yer aldığı da öğrenildi.

‘Albay’ fişleme gibi rapor hazırlamış

İki bakan da katılmış

İddiaların odağında yeralan Kirckpatrick’in, Mormonlara ait “İsa Mesih Son Zaman Azizleri Kilisesi” adına 16 Mayıs 2005’te, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’na 500 adet tekerlekli sandalye yardımında bulunduğu ve yardım için düzenlenen tören sonrası da özel bir rapor hazırladığı belirlendi.

Haberin Devamı

Ankara Sheraton Otel’de ‘LDS Hayır Kurumu’ adına yapılan tekerlekli sandalye dağıtım törenine o tarihte LDS’nin İstanbul Şube Başkanı olduğu belirtilen Vladimir Nechiporov, LDS Hayır Kurumu Türkiye Direktörü Steward Kirkpatric’in yanı sıra, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Başbakanlık Müşaviri Faruk Öztemur, Ankara Büyükşehir belediyesi Sosyal Hizmetler müdürlüğü yetkilileri ile eski Devlet Bakanı Hasan Gemici’nin katıldığı, Kirkpatrick’in raporunda yer aldı. Bakan Başesgioğlu’nun konuşması sonrası Kirkpatrick’e palaket verdiğinin de vurgulandığı raporda, “Güvenebileceğinizden daha fazla televizyon, radyo, dergi ve gazete muhabirleri vardı. Yerel ve ulusal medya kuruluşlarından gelenlerin 25-30 gazeteci arasında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu tören, iş ve hükümet yetkilileri tarafından çok iyi karşılandı ve aslında, Ulusal Engelliler Haftası’nda önemli bir olay ve önemli bir haber oldu. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, ihtiyaç sahibi, engelli alıcıları bulmak için çok zaman harcıyor. Bu alıcılardan bazıları fotoğraflardan önce ve sonra ayrı bir e-postayla gönderilecektir” ifadeleri yer alıyor.

16 ülkeden sorumlu

Haberin Devamı

2005 yılında LDS’nin İstanbul Şube Başkanı olduğu iddia edilen Vladimir Nechiporov’un eşinin Mormonlara ait kilise için 2002 yılından bu yana ‘Halkla İlişkiler Direktör’ü olarak görev yaptığı Mormonların resmi internet sayfasında yer alıyor. Bulgaristan ve Türkiye’nin de aralarında olduğu toplam 16 ülkenin Halkla İlişkiler Direktörülüğü görevinden sorumlu olan Nechiporov’un, Rusya’da Mormonlar adına yerel dini ve aile konferans projelerini başlattığı belirtiliyor. Konferansların akademisyenler, kanaat önderleri, memurlar ve medya mensuplarının ortak değerlerinin paylaşılmasında bir araya gelmeleri için fırsat sunduğu vurgulanıyor.