Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? ÖSYM tarihi açıkladı

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? ÖSYM tarihi açıkladı

24.08.2020 - 13:02 | Son Güncellenme:

ALES sınavı 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirildi. ÖSYM'nin düzenlediği ALES sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Adaylar ALES sonuçlarının açıklanacağı tarhi ile ilgili detayları araştırıyorlar. Peki 2020 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak 2020 ÖSYM tarihi açıkladı

ALES sonuçları için geri sayılıyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na girenler sonuçları bekliyorlar. ALES sonuçlarının açıklanacağı takvim ÖSYM tarafından hazırlanan takvimde yer aldı. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak 2020?

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2020?

ALES/1 sınavının sonuçları 7 Eylül 2020 tarihinde erişime açılacak.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.

Haberin Devamı

Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.