Gündem ALES’te değişiklik yok

ALES’te değişiklik yok

28.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk ve ortaöğretim kurumlarında 3 Mayıs’tan itibaren düzenlenmesi planlanan yüz yüze sınavlar, 17 Mayıs’a ertelendi.

ALES’te değişiklik yok

OZAN ÖMER KADÜKER - Bu karar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2 Mayıs’ta yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) da iptal olacak mı sorusunu akıllara getirmişti. Ancak ÖSYM dün sınavın daha önce duyurulduğu gibi 2 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini açıkladı. Öte yandan açıklamada İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında sınava girecek kişilerin ve bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçisinin ve görevlilerin sınav belgelerini bulundurmak kaydıyla sınav günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacakları ifade edildi.

Haberin Devamı

Erteleme istiyorlar

Yaklaşık 300 bin kişinin girmesi beklenen sınavın kısıtlama döneminde yapılmasını istemeyen adaylar ise erteleme istiyor. Adayların sosyal medya üzerinden paylaştıkları yorumlar şöyle:

Sözde tam kapanma olacak ama pazar günü yapılan sınavda binlerce kişi toplanacak. Ki tam kapanma olduğu için yine bu insanlar ulaşım sıkıntısı çekecek. ALES de ertelensin.

ALES de yüz yüze bir sınavdır, biz de insanız. Kovid’e yakalanabiliriz.

MEB sınavlarında bulaşan virüs, ÖSYM sınavlarında bulaşmıyor mu?

Köyden 150 km uzaklıktaki sınav merkezine nasıl gideceğim? İnsaf.

Sınavlara girip girmemek bizim elimizde ama 150 dakika, küçücük sınıflarda sınav olup virüs kapmak bizim elimizde değil. Tam kapanma olmuşken bütün sınavlar ertelenmişken ALES’i neden ertelemediniz?

Haberin Devamı

Madem iptal etmediniz bari insanların evlerinin yakınında bir okula verseydiniz

ALES de ertelensin. Canımızı seviyoruz. Zaten ulaşım bile yok doğru düzgün.