Gündem Alkol ve ilacın etkisindeydi

Alkol ve ilacın etkisindeydi

23.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir-Aydın Otoyolu’nda 22 Eylül 2017’de önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan, yazar Emrah Serbes’in yargılandığı davada yeni bir bilirkişi raporu daha hazırlandı.

Alkol ve ilacın etkisindeydi

Raporda Serbes’in kaza yaptığı sırada, sürüş yeteneğini olumsuz etkileyen, sara nöbetlerini önleyici bir ilaç kullandığına dikkat çekildi. Ayrıca kaza sırasında Serbes’in aracının hızının 130 kilometrenin çok üstünde olduğu da değerlendirilen raporda, şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Somut olayda iddialar sanığın alkollü şekilde araç kullandığı yönündedir. Bu konuda tanık anlatımları da söz konusudur. Her ne kadar bu konu şüpheye yer bırakmayacak biçimde sübuta ermiş olmasa da sanığın kullandığı ilaçların etkilerinin de ayrıca ele alınması gereklidir. Sanık sara nöbetlerini önleyici bir ilaç kullanmaktadır. Olayın adli tıp açısından yapılan değerlendirmesinde ilacın sürüş yeteneğini olumsuz şekilde etkilediği ifade edilmiştir. Sanığın olay anında bu ilacı kullanmakta olduğu hususu da sübuta ermiştir.”

‘Sürüşünü etkiledi’

Adli tıp açısından yapılan değerlendirmede Serbes’in bu ilaçla birlikte alkol kullanma eğiliminde olduğu kaydedildi. Raporda “Gerek teorik açıdan gerekse Yargıtay’ın konuya ilişkin olarak verdiği kararlar çerçevesinde değerlendirildiğinde sürüş yeteneğini olumsuz etkileyen maddeler etkisi altında araç kullanan kişinin fiilinin bilinçli taksir teşkil ettiğine şüphe yoktur.
Sanık elbette meydana gelen neticeyi istememiştir ancak neticeyi öngörmüş fakat buna rağmen araç kullanmaya devam etmiştir” denildi.

Yazarlar