Gündem ‘Altın Çocuk’ Arsoy otomobiliyle buluştu

‘Altın Çocuk’ Arsoy otomobiliyle buluştu

08.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’ın unutulmaz jönlerinden Göksel Arsoy, James Bond serisinin Türkiye versiyonu “Altın Çocuk” filmlerinde kullandığı 1957 model Chevrolet Belair Convertible tipi otomobilin direksiyonuna 47 yıl sonra yeniden geçti.

‘Altın Çocuk’ Arsoy  otomobiliyle buluştu


Yeşilçam sinemasının ilk James Bond’u olan Göksel Arsoy, ‘Altın Çocuk’ lakabıyla bir döneme damgasını vurmuştu. Sean Connery ile başlayan ve Daniel Craig’le devam eden “James Bond” serisinin, yerli kahramanı Göksel Arsoy, uzun süre kullandığı İstanbul H-38541 plakalı 1957 model Chevrolet Belair Convertible tipi üstü açık kuyruklu otomobilinin izine, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin desteğiyle ulaştı.
Memduh Ün’ün 1966 yılında beyaz perdeye taşıdığı “Altın Çocuk”, Ertem Göreç’in yönettiği 1967 yapımı “Altın Çocuk Beyrut’ta” ve aynı yıl Zafer Davutoğlu’nun yönettiği “Orta Şark Yanıyor” ile 1968 yılı sinemalarda gösterilen “Altın Avcıları” adlı filmlerde Arsoy’un kullandığı 1957 model üstü açık kuyruklu spor Chevrolet, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin girişimiyle bulundu. Tarabya’daki Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi’nde sergilenen aracın direksiyonuna yaklaşık yarım asır sonra yeniden geçen Arsoy, duygusal anlar yaşadı. Seride kendine has teknikleriyle tanınan gözü pek bir Türk ajanını canlandıran Göksel Arsoy, birçok sahnede bu klasik otomibili kullanmıştı. Çekildiği dönemde büyük yankı uyandıran “Altın Çocuk” serisi Avrupa ve Arap ülkelerinde ilgi görmüştü.

Yazarlar