Gündem Altın Kozalak heyecanı

Altın Kozalak heyecanı

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Altın Kozalak heyecanı

Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde yapılan 3. Uluslararası Süleymaniye Film Festivali, Avrupa, ABD, Japonya ve Ortadoğu’daki yönetmen ve oyuncuların yarışına sahne oldu. 4 bin kişinin izlediği festivalde, kırmızı halıda yürüyen sanatçılar, Kürtlerin yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı. Uzun ve kısa metrajlı film, belgesel, animasyon ve çocuk filmleri dallarında yarışan filmler, kentin dört ayrı sinema salonunda gösterime girdi. Festivale Türkiye, Japonya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Avrupa ve ABD’den sinema eleştirmenleri jüri üyeliği yaptı. Festival açılışında Paris’te yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya adına onur ödülü verildi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dünya çapında ünlü ve bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’ın “Ahlat Ağacı” filmi de festival kapsamında gösterilen filmler arasında yer aldı. Festivalde İranlı ünlü yönetmen Majid Majidi de seyirciden yoğun ilgi gören isimlerden biri oldu. Bir hafta sürecek festivalde 52 ülkeden 142 film, 14 ayrı ödül için yarışacak; birinci gelen filme, Süleymaniye’nin sembolü olan Altın Kozalak ödülü verilecek.

‘Güneşin Kızları’na alkış

Fransız kadın yönetmen Eva Husson’un çektiği Cannes Film Festivali’nde yarışan ve çekimleri Gürcistan’da gerçekleştirilen “Güneşin Kızları” adlı film, festivalin açılışında gösterildi. Filmin başrol oyuncusu İranlı Goshifte Farahani, yeni filminin çekimlerinde olduğu için görüntülü mesaj gönderdi. ‘Güneşin Kızları’nda rol alan Hakkârili oyuncu Ahmet Zirek festivalde yoğun ilgi gören isimlerden biriydi. Yılmaz Güney’in Duvar filminde ‘Gardiyan Cafer’ tiplemesi ile tanınan Ahmet Zirek kırmızı halıda yürürken bol alkış topladı.

Haberin Devamı

Arkadaşımız Namık Durukan ‘Güneşin Kızları’ oyuncuları Zübeyde Bulut ve Ahmet Zirek ile