Gündem Altın Portakal’ın yarışmasında 12 film

Altın Portakal’ın yarışmasında 12 film

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 53. Uluslararası Antalya Film Festivali uluslararası yarışma programı belli oldu.

Altın Portakal’ın yarışmasında 12 film

Yarışmada Gürcistan’dan Fransa’ya, Türkiye’den Polonya’ya dünya sinemasının en yeni örnekleri yer alıyor.
Yarışmada Locarno Film Festivali’nin yarışmasında dikkat çeken iki film bulunuyor: Bulgaristan yapımı Kristina Grozeva ve
Petar Valchanov’un yönettiği ‘Kol Saati’ (Slava) ve Polonya’dan Jan P. Matuszynski’nin yönettiği ‘Baba ve Oğul’ (Ostatnia Rodzina). Ayrıca bu yılki Venedik Film Festivali’nde gösterilen ve yolu Türkiye’ye de uzanan Belçika filmi ‘Kayıp Kral’ (King of the Belgians) yarışmada yer alan Peter Brosens ve Jessica Woodworth’ün yönettiği bir yapım. Ulusal yarışmada da bulunan Türkiye’den iki film, uluslararası yarışmada dikkat çekiyor. Bu filmler Yeşim Ustaoğlu’nun yeni filmi ‘Tereddüt’ ve Gözde Kural’ın imzasını taşıyan ‘Toz’ olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Altın Portakal’ın yarışmasında 12 film


En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve Jüri Özel ödüllerinin sahibi, bu yıl İngiliz yönetmen Hugh Hudson başkanlığındaki uluslararası uzun metraj jürisi tarafından yapılacak değerlendirme sonucu belirlenecek. En İyi Film’e ise Altın Portakal heykelciğiyle birlikte 50 bin Euro’luk para ödülü de verilecek.