Gündem Amatör İsa’ya profesyonel ilgi

Amatör İsa’ya profesyonel ilgi

15.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanya’da sanatçı Gimenez’in amatör olarak yaptığı İsa freski restorasyonuyla başta halk dalga geçerken şimdi fresk ziyaretçi akınına uğruyor

Amatör İsa’ya profesyonel ilgi

Bir anda popülerleşti
İspanya’nın Zaragoza kentinin Borja kasabasında bulunan ve İspanyol sanatçı Cecilia Gimenez’in (81) amatörce restore ettiği Hz. İsa’nın freski kasabaya ziyaretçi akını yaşatıyor. Kasaba halkının dalga geçtiği İsa freskinin dünya çapında ses getirmesiyle 40 binden fazla ziyaretçi kasabaya akın etti. Freskin 1 euroya görülebildiği bu ziyaretlerden ve turistlerin kasabadaki harcamalarından toplamda 50 bin euro (128.6 bin lira) gelir kazanıldı. Paranın bir bölümü huzur evine yardım eden derneğe verildi.

Haberin Devamı

Herkes mutlu oldu
5 bin kişilik kasabanın hediyelik eşya satışıyla da gelir elde etmesi beklenirken Gimenez 24 Ağustos’ta yirmiden fazla eserinin bulunacağı bir sergi açmaya hazırlanıyor. Freskin kopyasının da yer aldığı eşyalardan elde edilen karın yüzde 49’unun sanatçıya gideceği belirtilirken Gimenez’in durumdan memnun olduğu da bilgiler arasında. Sanatçı “Şu anda herkes mutlu gibi gözüküyor. Olaylar yatıştığı için mutluyum” açıklamalarında bulunarak memnuniyetini dile getirdi.
n DIŞ HABERLER SERVİSİ