Gündem ANAP'ta Kongre'nin ikinci gün çalışmaları başladı...

ANAP'ta Kongre'nin ikinci gün çalışmaları başladı...

14.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANAP'ta Kongre'nin ikinci gün çalışmaları başladı...

ANAPta Kongrenin ikinci gün çalışmaları başladı...

11:40


ANAP 8. Olağan Büyük Kongresi, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerinin belirleneceği ikinci gün çalışmalarına başladı.
Dedeman Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilen ve dün yapılan seçimlerde Genel Başkanlığa Nesrin Nas'ın getirildiği kongrenin bugünkü bölümünde MKYK ve MDK üyelikleri için seçimler yapılacak.
MKYK'nın 50 üyesinin 40'ı çarşaf listeden, 10'u genel başkanın göstereceği 20 kişilik kontenjan listesinden seçilecek. MKYK üyeliği için 88 kişi aday oldu.
MDK'nın 13 üyeliği için ise 38 kişi başvurdu.
Seçimlere henüz geçilmezken, adaylar tanıtımları için delegelere broşürler ve sıra numaralarının yer aldığı kartlar dağıtıyorlar.

İKİ ANAHTAR LİSTE
Öte yandan MKYK'nın 40 üyeliği için genel merkez ve muhalifler tarafından hazırlanan iki anahtar liste yayınlandı.
Genel merkez tarafından hazırlanan anahtar liste şu isimlerden oluştu:
''Emin Öz, Ramazan Özcan, Ahmet Özderici, Halil İbrahim Özsoy, Adnan Talip Parlak, Selçuk Pehlivanoğlu, Erkan Seçkin, Hüsnü Sıvalıoğlu, Mustafa Taşar, Ali Tekin, Muammer Usta, Ahmet Yaprak, Yunus Yunusoğlu, Ali Acar, Namık Akay, Erol Akgün, Adnan Argan, Abdülkadir Baş, Gültekin Bayram, Gülgün Beşerler, Vahit Bingöl, Mehmet Çakar, Sibel Çarmıklı, İbrahim Çebi, Adnan Çeltikçioğlu, Behzat Çevik, İbrahim Yaşar Dedelek, Cihan Dinç, Mahmut Ekşi, Sefer Ekşi, Ercan Erdem, Cumhur Ersümer, Ömer Ertaş, Nihat Gökbulut, Mehmet Güneş, Ayşegül Gürdal, Sabri Haşemoğlu, Ahmet Keskin, Sefer Koçak, Hasan Korkmazcan.'' Bu listeye alternatif olarak muhalifler tarafından da 21 kişilik liste hazırlandı.

GENEL BAŞKAN KONTENJANI
MKYK'nın 10 üyesi ise Genel Başkan Nesrin Nas'ın gösterdiği 20 kişilik kontenjan listesinden seçilecek. Kontenjan listesi şu isimlerden oluştu:
''Sami Selçuk, Ergun Özbudun, Pınar Türenç, Berna Türkili, Aydın Yardımcı, Erdal Dumanlı, Abdülbaki Erdoğmuş, Firuzan Numan, Afa Boran, Ömer Avşar, Ali Türkoğlu, Zübeyde Sağsen, İsmail Alakoç, Temel Eryılmaz, Osman Odman, Rauf Ertekin, Yeşim Satırlı, Engin Demir, İnci Emirzeoğlu, Mualla Unaner.''