Gündem Ankara polisinden 'üfürükçü' operasyonu

Ankara polisinden 'üfürükçü' operasyonu

22.08.2019 - 13:03 | Son Güncellenme:

Ankara'da çocuğunun okulundaki öğretmenler ile velileri, evlerinde veya eşlerinde büyü olduğu iddia ederek büyüyü bozma bahanesiyle dolandıran karı-koca şüpheli 2 kilogram altın ve 350 bin liralık vurgun gerçekleştirdi. Karı koca şüpheli ile onlara yardım eden E.Ö.'nün mağdurlarına aldırdıkları safran otlarının yakılarak büyünün etkisinin geçeceğini söyledikleri öğrenildi. Ankara Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık bürosu ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin gerçekleştirdikleri vurgunun ardından ise villa yaptırdıkları belirlendi. Şüphelilerin dolandırıcılık eylemlerinin ardından kendi aralarında, "Seninde nefesin baya kuvvetliymiş" diye eğlendikleri ortaya çıktı.

Ankara polisinden üfürükçü operasyonu

 

Ankara Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro amirliğine bağlı ekiplerce gerçekleştirilen operasyonda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu vatandaşları "sende büyü var, büyüyü bozalım" diyerek dolandıran 3 şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcıların mağdurlarını özellikle çocuğunun okulundaki öğretmenler ile veliler arasında seçtiği tespit edilirken, evlerine davet ettikleri mağdurlarına büyünün safran otuyla yakılıp kaldırılabileceğini belirttikleri öğrenildi. Mağdurlarına büyünün yakılacağı safran otunun da çok pahalı olduğunu söyleyen karı-koca şüpheli ile onlara yardım eden E.Ö.'nün, otun parası olarak kandırdıkları mağdurlarından yaklaşık 2 kilogram altın ve 350 bin lira nakit para aldıkları belirlendi.

Haberin Devamı

SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR

Şüpheli karı koca A.K ve Ş.K.'nın mağdurlardan birisini tekrar arayarak aynı bahanelerle para istemesinin ardından harekete geçen Yankesicilik Dolandırıcılık Bürosu ekipleri şüphelilerin sahte para ve altınlarla dolu poşeti mağdurdan aldıkları sırada suç üstü yakaladı. Şüphelilerin evinde ve aracında yapılan aramalarında çok sayıda ziynet eşyası ve piyasa değeri yüksek saatler ele geçirildi.

VURGUNLARDAN ELE GEÇİRDİKLERİ PARALARLA VİLLA YAPTIRMIŞLAR

Şüphelilerin mağdurlardan elde ettikleri paralarla villa yaptırdıkları ortaya çıkarken, çok sayıda pahalı pırlanta aldıkları ve lüks araçlarla gezdikleri tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin kendi aralarında gerçekleştirdiği konuşmalarda mağdurlarını dolandırdıktan sonra "Seninde nefesin baya kuvvetliymiş" diyerek kendi aralarında eğlendikleri belirlendi. Olayda suçüstü yakalanan şüphelilerin bu olayda yalnız olmadıklarını ve başka bir büyücüyle beraber çalıştıklarını polis ekiplerine itiraf etmesiyle şüpheli E.Ö. de ikametinde yakalandı. Olayla ilgili olarak mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ş.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler E.Ö. ve A.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Ankara polisinden üfürükçü operasyonu