Gündem Vali Şahin duyurdu! Ankara'da fırtına can aldı

Vali Şahin duyurdu! Ankara'da fırtına can aldı

15.08.2022 - 21:20 | Son Güncellenme:

Ankara'da etkili olan şiddetli yağmur ve fırtınada bir inşatta kolonun devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Yenimahalle ilçesinde fırtına sırasında bir inşatta kolonun devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri hayatını kaybederken, diğer 2 yaralının tedavisine devam edildiği öğrenildi. Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, "İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde 3 vatandaşımız yaralanmış olup, hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer 2 yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir" dedi.

Haberin Devamı

STAJYER OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Ankara’da fırtına nedeniyle bir inşaatta kolonun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden kişinin stajyer mühendis olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre hayatını kaybeden kişinin stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk (21) olduğu ortaya çıktı. Olayda yaralanan Ege Kıratlı (21) ve Emre Çetin’in (22) de stajyer olduğu öğrenildi.

Vali Şahin duyurdu Ankarada fırtına can aldı

MİNARE DEVRİLDİ

Fırtına nedeniyle Altındağ ilçesindeki Ulu Camii'nin de minaresi devrildi. Vali Şahin olaya ilişkin yaptığı açıklamada, can kaybı ve yaralanma olmadığını belirterek, "Minareye komşu binadaki 34 vatandaşımız tahliye edilmiş olup teknik ekiplerimiz tarafından cami civarındaki binaların kontrolü yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

AFAD BİNASININ KAPLAMALARI ZARAR GÖRDÜ

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), şiddetli fırtınada başkanlık binasının kaplamalarının söküldüğünü bildirdi. Açıklamada, "Bugün Ankara'da meydana gelen şiddetli fırtınayla birlikte yağan yağmur esnasında Başkanlık binamızda AFAD logomuzun bulunduğu alandaki kaplamada kopmalar meydana gelmiştir. Başkanlık binamızda herhangi bir yapısal hasar bulunmamaktadır" denildi. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Ankara'da yaşanan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle bir caminin minaresi çökerken, Çankaya ilçesinde camları kırılan lisede bulun 4 öğrenci yaralandı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Ankara’da yaşanan yoğun yağış nedeniyle Altındağ ilçesinde Ulu Cami'nin minaresi çökmüş, AFAD ekiplerimiz tedbiren olay bölgesine yönlendirilmiştir. Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Vali Şahin duyurdu Ankarada fırtına can aldı

Vali Şahin duyurdu Ankarada fırtına can aldı

Vali Şahin duyurdu Ankarada fırtına can aldı

MİNARENİN YIKILMA ANI KAMERADA

Ankara'nın Altındağ ilçesinde minarenin devrilmesi, fırtınayı görüntülemek isteyen bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydettiği görüntüye yansıdı. Minarenin gürültüyle yıkılması ve sonrasındaki panik anı görüntüde yer aldı. Saat 16.30 sıralarında Örnek Mahallesi İçli Sokak'ta meydana gelen olayda, Ulu Camii'nin minaresi, yan tarafta bulunan 2 katlı Arıcan Apartmanı'nın üzerine gelecek şekilde yıkıldı. Dış cephesine mantolama işlemi yapılan apartmanın önünde kurulu inşaat iskelesi yıkılırken, apartmanın camiye bakan cephesindeki balkonlar ve duvarda hasar oluştu. Apartmanın dış cephe çalışmasında görev yapan işçilerin, fırtına başladığında mola verip binaya sığındığı öğrenilirken, olayda yaralanan olmadığı belirtildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, AFAD, itfaiye, polis ve zabıta ekibi sevk edildi. Binadaki 34 kişi tahliye edilirken, hasar tespit çalışmalarında başlandı.

Haberin Devamı

Vali Şahin duyurdu Ankarada fırtına can aldı

'İSKELE OLMASA BİNA YIKILABİLİRDİ'

Binada çalışan işçi Fırat Özbilge, yıkılmadan önce minareden taşların döküldüğünü söyleyerek, "O sırada içeriye girdik. Aradan 1 dakika geçti ve minare çöktü. Taşlar falan geldi. Bir baktık iskele komple aşağı inmiş. İskele olmasaydı eğer komple bina çökebilirdi. Çok aşırı bir gürültü çıktı yıkılırken. Herkes kaçışmaya başladı" dedi.

Bina sakini Aynur Çetin, "Yağmur başladı, 5 dakika sürdü. Bir gümbürtü koptu. Altından bir saniyeyle kaçtık ve minare yıkıldı. Ondan sonra durum bu. Bomba gibi bir gürültü geldi. Beni kapı korudu zaten. 1 saniyede oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

300'DEN FAZLA AĞAÇ DEVRİLMESİ YAŞANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan son açıklamada, 300'den fazla ağaç devrilmesi ihbarı geldiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kuvvetli fırtına sonucu ABB'ye şu ana kadar 300'den fazla ağaç devrilmesi ihbarı ulaşmış olup bu nedenle trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu süreçte 1 şeridin boş bırakılarak ambulanslara, belediye otobüslerimize ve ABB müdahale ekiplerimize yol verilmesini önemle rica ederiz." 

ANKARA ADLİYESİ’NDE TAVAN ÇÖKTÜ

Ankara Adalet Sarayında C Blok Zemin katta bulunan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'nun tavanı çöktü. Ankara Adalet Sarayında C Blok Zemin katta bulunan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'nun yaşanan yoğun fırtınanın etkisiyle tavanı çöktü. Yaşanan kazadan sonra adliye personelleri güvenlik önlemleri nedeniyle odaya giriş ve çıkışları geçici süreliğine kapattı.

Vali Şahin duyurdu Ankarada fırtına can aldı

 

“DÜKKAN İÇİNDE YAŞLI BİR TEYZEYİ ALIP DIŞARI ZOR ATTIM”

Haberin Devamı

Ankara’da etkili olan sağanak ve fırtınada dükkanlar ve araçlar sular altında kaldı. Çankaya ilçesi Marmara Sokak ve Süleyman Sırrı Caddesi kesişimi yağmur suyu nedeniyle trafiğe kapanırken, bölgede bulunan dükkanlar kullanılamaz hale geldi. Cadde üzerinde bulunan rögar kapakları itfaiye ve bölge esnafının uğraşları sonucu açıldı.

Henüz iki ay önce aynı bölgede su baskını yaşandığını ve dört ayda bir olayın tekrarlandığını dile getiren esnaf Özkan Arlı, “Artık bu dükkanlara sigorta bile yapılmıyor. Buraya kanal yaptılar, ‘Bu bölgeyi bir daha sel basmayacak’ dediler. Dükkana para harcayıp masraf yaptık, halimizi görüyorsunuz. Depoları su bastı, tüm malzememiz gitti. Dükkan içinde yaşlı bir teyzeyi alıp dışarı zor attım. Şirketin aracı sular altında kaldı. Burada yağmur yağmasa bile Hacettepe’den, Çankaya’dan gelen su bu bölgeye akıyor. Geçen sefer su bastığındaki masrafımız 150 bin TL’ydi, bu sefer daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

“Yüksek bölgelerden gelen su buraya doluyor”

Yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının bölgede biriktiğini belirten esnaf Engin Uysal, "Burası kronik bir hal aldı. Her yağmur yağdığında su basıyor. Belediye yetkilileri geliyor fakat bir çözüm bulunamadı. Burası çukur bir bölge olduğu için yüksek bölgelerden gelen su buraya doluyor. Bir ay önce yine su basmıştı fakat bu sefer yağmur daha şiddetliydi. Kum torbaları yaptırdık fakat bir işe yaramadı” diye konuştu.

Vali Şahin duyurdu Ankarada fırtına can aldı

METEOROLOJİ YENİ RAPORU YAYIMLADI

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu paylaşıldı. Yapılan açıklamada, "Doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Çarşamba gününden itibaren artarak, batı bölgelerde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor." denildi.