Gündem Anne olmak için gün sayıyor

Anne olmak için gün sayıyor

14.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erken yumurtalık yetersizliği teşhisi konulan ve ‘Çocuk sahibi olamazsınız’ denen Ümmühan Bilgin, yumurta gençleştirme yöntemi PRP ile hamile kaldı

Anne olmak  için gün sayıyor

Bebek bekliyorlar

Haberin Devamı

Bir yıl önce evlenen Ümmühan ve Serkan Bilgin, bebek sahibi olamayınca bunun nedenini öğrenmek için çok sayıda doktora gitti. Yapılan testlerde Ümmühan Bilgin’e “erken yumurtalık yetersizliği” teşhisi kondu. Çok zor çocuk sahibi olabileceği söylenen genç çift, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu’na başvurdu. Ümmühan Bilgin, yumurta gençleştirme yöntemi olarak bilinen PRP yöntemiyle hamile kaldı. 28 haftalık hamile olan Ümmühan, “İlk kalp atışını duymak heyecan verici. Şu an heyecanla bebeğimizi bekliyoruz” dedi.

Hücreleri uyandırıyor

PRP hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu ise, “Yumurtalık rezervi azalmış, yumurtalık rezerv yetersizliği veya erken yumurtalık yaşlanması olan kadınlarda yumurtalıkları gençleştirmeye ihtiyaç duyuyoruz. Yumurta gençleştirme yöntemi olarak Trombositten Zengin Plazma (PRP) artık ülkemizde de kullanılıyor. PRP’yi yumurtaların içerisine enjekte ederek uyuyan hücreleri uyandırmak ve daha iyi yumurta elde etmek için kullanıyoruz. Biz bunu hiperbarik oksijen tedavisiyle destekliyoruz” diye bilgi verdi.

Yazarlar