Gündem ‘Annelik öncelikle gönül makamıdır’

‘Annelik öncelikle gönül makamıdır’

10.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Anneler Günü’nü duygusal bir mesajla kutladı.

‘Annelik öncelikle gönül makamıdır’

Erdoğan mesajında “Bugünün başta şehit anneleri olmak üzere Diyarbakır anneleri ve evladının hasretliğini çeken tüm kadınların yanında durmamızın vesilesi olmasını diliyorum. Salgın süresince, insanlığın bütününe annelik yapan kadın sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Anneliğin, önce bir gönül makamı olduğunu bilerek, anneden yana eksik kalmış çocuklara kalplerini ve evlerini açan tüm koruyucu annelere bilhassa teşekkür ediyorum. Tüm çocukların anne sevgisine doyduğu, ardından fısıldanan anne dualarını işitebildiği bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mesajında “Varlıklarıyla her daim bize güç veren, yokluklarıyla ise hep bir yanımızı eksik bırakan cennet kokulu annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Baş tacımız olan kıymetli annelerimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, ahirete irtihal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Geçmişten günümüze, çalışmanın ve üretmenin kutsiyetini ilmek ilmek evlatlarımıza aktaran annelerimiz sayesinde gücümüze güç, umudumuza umut katarak yarınlarımıza kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Hayatımızın her anını varlıklarıyla onurlandıran saygıdeğer annelerimizin ülkemize kattığı tüm bu kıymetli değerler için teşekkürü bir borç biliyorum. Ömrünü ailesi ve ülkesine adayan, ‘önce vatan’ diyerek evladını peygamber ocağına uğurlamış olan şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” paylaşımı yaptı.

Haberin Devamı

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Varlıkları güvenin, emniyetin ve huzurun sebebidir. Aradan yıllar geçse, büyüsek, yetişkin birer insan olsak da bu durum hiç değişmez... Bir güne sığdırılamayacak duygularla başta tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, Diyarbakır’da sabır ve umutla çocuklarının yolunu gözleyen annelerimizin, evde, iş hayatında, emeği ve alın teriyle hayırlı evlatlar yetiştirmek için çabalayan annelerimizin ve bir çocuğun hayatını sevgisiyle değiştiren tüm koruyucu annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.