Gündem Antalya'da fırtına kazası

Antalya'da fırtına kazası

19.02.2011 - 14:38 | Son Güncellenme:

Fırtınanın şiddetine dayanamayan üst geçit yola devrildi. O sırada geçmekte olan iki araç altında kaldı

Antalyada fırtına kazası

ANTALYA’da saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan fırtına, karayolundaki yön tabelasını devirdi. O sırada yoldan geçen iki otomobil hurdaya döndü, 2 kişi yaralandı. Bir işyerinin sac çatısının uçması kameralar tarafından görüntülendi.

Antalya’da dün gece başlayan ve bu sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına, ev ve işyerlerinin çatısını uçurdu, ağaçları, karayollarındaki yön levhalarını ve kavşaklardaki ışıklı sinyalizasyon direklerini devirdi. Fırtınanın etkisiyle sabah saatlerinde meydana gelen iki kaza da ucuz atlatıldı.

Kentin doğu ilçeleriyle bağlantısını sağlayan D400 karayolu üzerindeki Antalya- Isparta yol ayrımına 100 metre kala, kavşaktan önce yönleri gösteren karayollarına ait yön tabelaları devrildi. Bu sırada Aksu’dan Antalya yönüne gelen Havva Demir yönetimindeki 07 DBA 49 plakalı otomobil, tonlarca ağırlıktaki tabelaların altında kaldı. Hemen arkasında seyreden Oğuzhan Alkan yönetimindeki 07 F 4350 plakalı otomobil de tabelaların altında kalarak duran öndeki otomobile arkadan çarptı. Kaza sırasında Havva Demir mucize eseri araçtan yara almadan çıkarken, Oğuzhan Alkan ve yolcu koltuğundaki Esengül Alkan hafif yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulans, yaralıları Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Sürücülerden Havva Demir, yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı. Kaza yerindeki dev tabelaları trafik ekipleri bir su tesisatçısının yardımıyla söktü ve ardından yoldan geçen bir vinç yardımıyla kaldırtarak yolu trafiğe açtı.

İkinci olay, Aspendos Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bir işyerinin sactan yapılan çatısı büyük bir gürültüyle yerinden kalkarak işyerinin önüne savruldu. Bu sırada, Yaşar Rahmi Tarım, olayı cep telefonuyla saniye saniye görüntüledi. Sac çatının işyerinin caddeye bakan kısmına düşmesi sırasında yoldan geçen olmaması can kaybını önledi.