Gündem AÖF sınavının ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek! (AÖF 2017)

AÖF sınavının ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek! (AÖF 2017)

28.04.2017 - 10:37 | Son Güncellenme:

AÖF bahar dönemi vize sınavlarının ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek. AÖF vize sınavlarının ikinci oturumu ise yarın yapılacak. Peki AÖF vize sınavları kaçta başlayıp saat kaçta sona erecek?

AÖF sınavının ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek (AÖF 2017)

AÖF sınavları başlıyor! Türkiye genelinde düzenlenecek olan AÖF sınavı 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. Milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla beklenen 2017 yılı AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavı - Vize sınav giriş yerleri açıklandı! Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır. Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir. Sınav giriş belgeleri AÖF'nin resmi intente sayfası "aof.anadolu.edu.tr" üzerinden T.C kimlik ve şifrenizle giriş yaparak alabilirsiniz...

AÖF öğrencilerine, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir. Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır. Bahar döneminde Cumartesi ve Pazar Sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

Haberin Devamı

AÖF VİZE SINAV SAATLERİ

Sabah oturum: 09:30-11:30

İkinci oturum: 14:00-16.00

2017 AÖFSINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Açıköğretim sınavına girmek için yanınızda bulundurmanız gerekenler, Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Haberin Devamı

AÖF'DE İLK DEFA AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

AÖF CEVAP KAĞIDI PUANLAMASI NASIL YAPILACAK?

Puanlama işlemi, komisyon üyeleri tarafından ortak kararlar ile hazırlanmış olan dereceli puanlama anahtarına göre yapılacaktır. Aday tarafından cevap kağıdına yazılan ve istenilen bilgi dışında kalan yorumlar değerlendirmeye alınmayacak ve puanlama işlemi yapılmayacaktır. Açık uçlu sorular öğrencilerin bilgilerini hangi derecede ifade edebileceklerine bağlı şekilde 5 seviyede puanlanacaktır. Açık uçlu bir soru için alınabilecek en yüksek puan, iki tane seçmeli sorudan alınabilecek puana eş değer olacaktır.

AÖF'DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı 29 - 30 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017