Gündem Arnavutluk’tan geldi Türkiye’de şifa buldu

Arnavutluk’tan geldi Türkiye’de şifa buldu

24.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkesi Arnavutluk’ta geçirdiği kaza sonrasında beyninde enfeksiyon gelişen ve yüz felci geçiren hasta Türkiye’de sağlığına kavuştu.

Arnavutluk’tan geldi Türkiye’de şifa buldu

MELTEM GÜNAY İstanbul - Hastanın kafatası kırığından kaynaklı beyin-omurilik sıvısı kaçağı nedeniyle durumunun kötüleştiği ancak ülkesinde bunun farkına varılmadığı anlaşıldı. Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yaşayan 50 yaşındaki Kujtim Braka, çalıştığı inşaatta kurulan iskeleden düşerek yaralandı.

Haberin Devamı

ÜLKESİNDE İYİLEŞEMEDİ

Hemen hastaneye kaldırılan Braka, tedavinin ardından evine gönderildi. Ama bir süre sonra Braka’nın ateşi yükseldi, yüz felci nedeniyle konuşamamaya başladı ve epilepsi atakları geçirmeye başladı. Hemen hastaneye giden Braka, tedaviye rağmen ülkesinde iyileşemedi. Bunun üzerine Braka, ambulans uçakla Türkiye’ye Liv Hospital Vadistanbul Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk’e getirildi.

KIRIK FARK EDİLMEMİŞ

Prof. Dr. Öztürk, yapılan tetkik ve kontrollerin ardından hastanın 1,5 ay önce geçirdiği kafa travmasında sol kulak bölgesinde kafatası kırığı oluştuğunu ve bu kırıktan kaynaklanan beyin-omurilik sıvısı nedeniyle ciddi bir beyin enfeksiyonu (ensefalit) geliştiğini saptadı. Hastanın ülkesinde bu durumun farkına varılmadığını belirten Öztürk, “Bize şuur bozukluğu ve yüz felci ile başvurdu. Epilepsi nöbetleri geçiriyordu. Yoğun bakımda enfeksiyon ve nöbet kontrol tedavisini yaptık” dedi.

Haberin Devamı

5 SAATLİK OPERASYON

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Serdar Karahatay da, kulak ameliyatı ile kafatasındaki kırıktan sızan beyin omurilik sıvısının ameliyatını yaptıklarını ve beş saatlik operasyon sonrası bu bölgeyi kapattıklarını anlattı. Prof. Dr. Karahatay aynı zamanda yüz sinirinde oluşan yüz felci için de cerrahi müdahelede bulunduklarını söyledi.  

‘YEMEK BİLE YİYEMİYORDUM’

Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Kujtim Braka, “Türkiye’ye geldiğimde yemek yiyemiyor, konuşamıyordum, çok kötü durumdaydım. Şimdi rahatlıkla yemek yiyip, çayımı kahvemi içebiliyorum. Mutluluğumu tarif bile edemem. Ülkeme sağlıkla döndüğüm için çok şanslıyım” dedi.