Gündem ‘Artık kantinler duman altı değil’

‘Artık kantinler duman altı değil’

31.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), “tütün kontrolü” alanındaki başarılı kişi ve kuruluşlara verdiği “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” ödülüne layık görülen TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili M. Pervin Tuba Durgut, tütünle mücadeleyi vatanseverlik ve insanlık borcu olarak gördüğünü söyledi. Durgut, “Bir halk sağlığı uzmanı olarak önlenebilir ölüm ve hastalıkların en önde gelen nedeni tütün salgını ile yürüttüğüm mücadelenin böylesine anlamlı ve prestijli bir ödülle ödüllendirilmesi benim için büyük mutluluk oldu” dedi.

‘Artık kantinler duman altı değil’

HABER ARAŞTIRMA  - Her yıl 120 bin vatandaşın sigaraya bağlı nedenlerden öldüğüne dikkat çeken Durgut, eczacılık okuduğu 90’lı yıllarda üniversite kantinlerinin duman altı durumda olduğuna değinerek, “Şimdi dönüp baktığımda kantinleri hatta koridorları sigara dumanına boğulmuş fakülte yıllarının, sağlık eğitimiyle ne büyük bir tezat olduğunu hatırlıyorum. Benim bu ödülü aldığım Türkiye, artık 90lı yıllarda üniversite kantinlerinde duman altı olduğum Türkiye değil. Bu alanda o zamanlar hayal edemeyeceğimiz pek çok reformu başarmış bir Türkiye’yiz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Çocuklara sosyal medya tuzağı

Çocukları Tütün Salgınından ve Zararlarında Koruma inisiyatifi olarak dumansız hava sahasının korunması ve sigara vergilerinin artırılması için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Durgut bu çalışmalar esnasında sigara endüstrisinin gerçek yüzünü göstermeye yönelik kampanyalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.