Gündem Aşıda 60-64 yaş arası öne çekildi

Aşıda 60-64 yaş arası öne çekildi

19.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 14 Ocak’ta sağlık çalışanlarıyla başlanan aşılama kampanyasında birinci aşama tamamlandı. Birinci aşamada, sağlık çalışanları ile huzurevi, engelli bakımevi misafirlerinin yanı sıra 65 yaş üstü vatandaşların aşılamaları gerçekleştirildi.

Aşıda 60-64 yaş arası öne çekildi

Dün saat 12.50 itibariyle Türkiye’de 7 milyon 996 bin 689’u birinci doz, 4 milyon 559 bin 683’ü ikinci doz olmak üzere toplamda 12 milyon 556 bin 372 doz aşı yapıldı. Birinci aşamanın tamamlanmasının ardından Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda hazırlanan, “Aşı Uygulanacak Grup Sıralaması”na göre, aşılamada ikinci aşamanın Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı personeliyle devam etmesi bekleniyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı, sırada değişiklik yaparak 60-64 yaş arası bireyleri, aşılamada öne çekti. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce ikinci aşamanın B-1 kategorisinde aşılanacağı belirtilen 60-64 yaş arası bireylerin aşılamasına haftaya başlanacağını duyurdu.

‘Randevu alınamıyor’


Öte yandan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2.Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, 65 yaş üstü grupta birinci doz için randevu alınamadığını söyledi. Eryazğaçn, “Birinci doz aşıların hiçbirine randevu alınamıyor. Türkiye’nin pek çok noktasında birinci doz aşılarına gelemeyen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın randevu alamadığı, 182’den randevu oluşturamadığı görülüyor. Aile hekimlerinin bu konuda yaptıkları denemelerde herhangi bir randevu oluşturulamadığı görülüyor. Ama ikinci doz aşılar için randevu almada bir sıkıntı çekilmiyor. Bakanlık ikinci doz aşılar bitmeden, aşılanan kişilerin aşıları bitmeden, birinci doz aşıları açmayacak gibi görünüyor” dedi.