Gündem Askeri hastaneler bakanlığa bağlandı

Askeri hastaneler bakanlığa bağlandı

27.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümüşsuyu ve Kasımpaşa askeri hastaneleri Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, düzenlenen törenle Sağlık Bakanlığına devredildi.

Askeri  hastaneler bakanlığa bağlandı

Devir teslim töreninde konuşan Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, Gümüşsuyu Askeri Hastanesinin yaklaşık 150 yıldır hizmet verdiğini belirterek, bu süreçte hastanede emeği geçen herkese teşekkür etti. Kısmet, bütün askeri hastanelerde işbirliği başlatıldığını belirterek, “Gümüşsuyu Askeri Hastanemiz Türkiye’nin en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden. Hastalarına sunduğu hizmette bu işbirliğinin sonucunu hep beraber göreceğiz. Bu bir devralma değil, bu bir hizmetin kalitesini artırmadır” dedi. Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gümüşsuyu Ek Binası” adıyla, Kasımpaşa Askeri Hastanesi ise “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Ek Binası” ismiyle hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, ”Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Adı geçen tüm Askeri Sağlık Kuruluşları, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlanmıştır” denildi.