Gündem Avusturya Lisesi ne yapıyor?

Avusturya Lisesi ne yapıyor?

02.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yabancı liseler ve özel okullar 2 Temmuz’da kesin kayıtları alırken sadece St. Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu, dün asil listeden kesin kayıtları tamamladı.

Avusturya Lisesi  ne yapıyor

Birçok ailenin, çocukları boşta kalmasın diye liseye kesin kayıt yaptırdığı yönünde bilgiler geldi. Ancak bu öğrenciler, farklı bir liseye geçmek istediğinde aileleri MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre okul ücretinin yüzde 10´unu yani 5.000 TL’yi okula ödemek zorunda.

Haberin Devamı

Bu durumda farklı liselerden birini kazanan aday ya bu parayı gözden çıkaracak ya da parası yanmasın diye okula devam edecek. Konuyla ilgili bilgi aldığımız okuldan bir yetkili, takvimin yönetmeliğe uygun olduğunu ve herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal da yönetmeliğe uygunluk açısından bir sıkıntı olmadığını fakat bu durumun etik olmadığını kaydetti. 74 özel okulla ortak takvim uyguladıklarına dikkat çeken Dal, “Avusturya Lisesi bizimle hareket etmiyor. Ortak takvim açıklamamızın nedeni mağduriyet yaratmamak ve yerleştirmeyi daha sağlıklı ve adil yapmak” diye konuştu. Kayıt sürecinde velilerin acele etmemeleri gerektiği uyarısında bulunan Dal, “Birinci kayıttan sonra puanı yetenler için illa ki boşluklar oluyor. En üst liselerde bile boş yer kalacak. İkinci yerleştirme her zaman daha sağlıklıdır” dedi.