Gündem Aynı kıyafetle adliyeye gitti

Aynı kıyafetle adliyeye gitti

31.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde önceki gün avukat Tuğçe Çetin’in etek boyuna müdahale ederek fotoğrafını çektirmek isteyen hakim Mehmet Yoylu, tepkiler üzerine, hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan inceleme sonucu meslekten uzaklaştırıldı.

Aynı kıyafetle adliyeye gitti

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hakimi Mustafa Yoylu, önceki gün duruşmada davacı vekili olan avukat Tuğçe Çetin’in etek boyuna müdahale etmişti. Duruşmaya başladıktan sonra avukat Çetin’in eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğunu, bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu, giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğunu tutanağa geçirmişti. Daha sonra mahkemenin yazı işleri müdürünü duruşma salonuna çağıran hakim, baro başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun cep telefonu ile çekilmesini istemişti. Bunun üzerine avukat Çetin etek boyunun çekilmesine itiraz etmişti. Yaşanan bu olayın ardından hakim Mehmet Yoylu’ya her kesimden tepki yağdı.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu da olaya tepki göstererek “Yargıçlık etekle uğraşılan değil, etikle uğraşılan bir yer olması lazım” dedi. HSK’nın incelemesi tamamlanana kadar hakim Mehmet Yoylu görevden uzaklaştırılırken, avukat Tuğçe Çetin dün Twitter’dan aynı kıyafetiyle fotoğraf paylaştı. Çetin, “Yine aynı kıyafetle her zaman olduğumuz yerdeyiz” paylaşımı yaparak kendisine destek veren herkese teşekkür etti.