Gündem Azeri vekilin Zeytin Dalı paylaşımı sosyal medyada olay oldu

Azeri vekilin Zeytin Dalı paylaşımı sosyal medyada olay oldu

25.01.2018 - 16:44 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’ın Avrupa Konseyi Delegasyon Başkanı Prof. Samad Seyidov, AKPM'de Zeytin Dalı harekatına destek verdi, konuşmasını “Yaşasın bir millet, iki devlet” diye paylaştı. Sözleri gün boyu sosyal medya konuşuldu.

Azeri vekilin Zeytin Dalı paylaşımı sosyal medyada olay oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'de düzenlenen Zeytin Dalı harekatı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulunda düzenlenen oturumda dün tartışıldı. Bazı meclis üyelerinin harekatın AKPM’nin raporunda “istila” şeklinde tanımlanması önerisine itiraz ederek söz alan Seyidov konuşmasında şunları söyledi: “Burada bazen çok tuhaf yaklaşımlar görüyorum. Hepimiz bugün terörden çektiğimizi biliyoruz. Sadece Türkiye değil, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Azerbaycan… Terör, Avrupa sınırında bir kanserdir. Ve bir ülke, bu hastalığı engellemek için elinden geleni yapıyorsa, biz bu ülkenin müdahalesine raporumuzda ‘istila’ veya ‘müdahale’ diyemeyiz. Türkiye’nin yaptığı, iki terör örgütü olan DAEŞ ve PKK ile mücadeledir. Bunlar Avrupa insanlık için büyük tehditlerdir. Türkiye de bu tehdidi bertaraf etmek için harekete geçmiştir. Hayır bayanlar baylar, bu harekata istila denemez. Türkiye’nin bugün desteğimize ihtiyacı var. Terörle baş etmenin tek yolu budur ve Türkiye’nin bunu başaracağını umuyorum.” Seyidov bu konuşmasını sosyal medya hesaplarında “Yaşasın bir mill?t, iki dövl?t” diyerek paylaştı. Sözleri sosyal medyada çok konuşuldu.

Haberin Devamı

Hür Demokratlar Grubu adına söz alan AKPM'nin Azerbaycan Heyeti üyesi Ganire Paşayeva da Zeytin Dalı Harekatı'nın "Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakları sonucu başlatıldığına" işaret ederek, "YPG/PYD ve PKK, DEAŞ’a karşı savaşmak yerine Türkiye’ye karşı terör estirmektedir." ifadelerini kullandı. Paşayeva, "Bu harekat Kuzey Suriye’ye istikrar ve barış getirecektir" dedi.