Gündem ‘Babası bir çocuğu olduğunu bilmiyor’

‘Babası bir çocuğu olduğunu bilmiyor’

30.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bursa’da teyzesi tarafından kapatıldığı çöp evde bulunan çocuğun annesi Yasemin A. oğlunun babasının boşandığı eşi olmadığını, 2013’te tanıştığı Muhammet isimli kişiden hamile kaldığını ve çocuğunu ondan habersiz doğurduğunu söyledi.

‘Babası bir çocuğu olduğunu bilmiyor’

HASAN ALAYBEYOĞLU Antalya DHA - Bursa’nın Nilüfer ilçesinde çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan C.M.A.’nın (9) annesi Yasemin A. (48) ifadesinde oğlunun babasının boşandığı eşi olmadığını, 2013’te tanıştığı Muhammet isimli kişiden hamile kaldığını ve bu kişinin C.M.A.’nın doğumundan habersiz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 21 Temmuz’da teyzesi Kamuran Pınar A.’ya ait “çöp ev” boşaltılırken bir odada kilitli olarak bulunan 9 yaşındaki C.M.A.’nın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor.

Annesi olarak tanıttı

Çocuğun durumu iyiye giderken çocuğunu alıkoyduğu ve kendisine göstermediği için kardeşinden şikayetçi olan Yasemin A.’nın polisteki ifadesinde, Kamuran Pınar A.’nın oğluna kendisini annesi olarak tanıttığını söylediği öğrenildi. Yasemin A. ifadesinde, “Rahmetli annem, çocuğum ile annelik bağı kurmamam için ‘annem, oğlum’ diye birbirimize, hitap etmemizi yasaklamıştı. Oğlum bana ‘Yasemin’, ben ona ‘C.’ diye hitap ederek telefonda konuşurduk. Annemin bu şekilde davranmasının sebebi ise kardeşim Kamuran Pınar A.’nın oğluma kendisini annesi olarak tanıtması. Benim yüz yüze görüşme taleplerimi hep reddettiler. Annemin bana çocuğumu göstermemesinin sebebinin, kardeşim Pınar A.’nın, C.’yi kendi çocuğu gibi sahiplenmesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yasemin A. ifadesinde; eski eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandığını, 2013’te Muhammet adlı bir kişiyle gönül ilişkisi yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi: “Muhammet’ten, C.M.A. isimli çocuğum dünyaya geldi. Çocuğumun babası oğlumun doğumu için kararsızdı. Ben de bu süreçte kendisinden ayrıldım. Haberi olmaksızın çocuğum C.M.’yi doğurdum.”

Eski eş ortaya çıktı: Çocuk benden

Yasemin A.’nın eski eşi Ufuk Çelikol da ortaya çıktı. Çelikol, “Annesi benden boşandığında, hamile olmadığını, bebeği düşürdüğünü söylemişti. Çocuğun benim olduğuna inanıyorum, sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi. Yasemin A. ise “Matematiği kötüdür. Ondan şiddete uğrayıp devlet korumasına alındığımda yıl 2011’di. Boşandığımda ise 2012. Ve benim çocuğum 2013’te doğdu. Üstelik oğlum hastanede yatıp, iyileşmeye çalışırken; böyle magazinsel haberler peşinde koşan herkesi kınıyorum” ifadelerini kullandı.