Gündem Bakan Koca: Birçok tedbiri içeren eylem planı hazırlıyoruz

Bakan Koca: Birçok tedbiri içeren eylem planı hazırlıyoruz

29.11.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Birçok tedbiri içeren eylem planı hazırlıyoruz. Yakın zamanda hayata geçireceğiz.' dedi.

Bakan Koca: Birçok tedbiri içeren eylem planı hazırlıyoruz

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Sağlıkta şiddetin arttığı ve günde 10-11 fiziki, bunun üç katı kadar da sözel şiddet olayının görüldüğü günleri yaşıyoruz. Hasta memnuniyeti sonuç odaklı bir hizmetin, sağlık çalışanları memnun edilmeden yapılabilirliği mümkün olamaz. Birçok tedbiri içeren eylem planı hazırlıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

ŞEHİR HASTANELERİ

Bakan Koca, şehir hastaneleri ile ilgili de "Ne Sağlık ne Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu-özel işbirliği anlamında hiçbir şekilde borç yükü anlaşmasına imza atmamıştır" dedi.

TEK TİP SİGARA

Sigara paketleriyle ilgili düzenleme hakkında da bilgi veren Bakan Koca, "Türkiyede ilk defa yer yer daha önce de konuşulan tek tip sigara kullanımına geçtik. Bundan böyle paketler birbirine benzeyecek" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, son 10 ayda ameliyat sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8, yatan hasta sayısında yüzde 12 artış olduğunu da bildirdi.

Bakan Koca: Birçok tedbiri içeren eylem planı hazırlıyoruz

KANSER İLAÇLARI

"Çok önemsediğimiz iki kanser ilacını toplu alımla var olan fiyatından yüzde 71 indirimle aldık. Yıllık toplam 427,6 milyon TL tasarruf yapıldı" diyen Bakan Koca, "Kalp pili ve stent dahil olmak üzere sorun yaşanmasını asla istemediğimiz malzemelerle ilgili ihaleye çıkacağız." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı