Gündem Bakan Özer: Okul kaydında bağış olamaz

Bakan Özer: Okul kaydında bağış olamaz

26.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öğretmen atamalarının eylül ayında yapılacağını bildiren Özer, atamaların yüzde 50’sinin İstanbul’a yapılacağını duyurdu.

Bakan Özer: Okul kaydında bağış olamaz

EĞİTİM SERVİSİ - Okullara kayıt sırasında alınan bağışlara da değinen Özer, zorunlu bağış olmayacağının altını çizdi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavların sonuçlarının da önceden duyurulduğu gibi 30 Haziran’da açıklanacağını belirten Özer, tarihin öne çekilmeyeceğinin altını çizdi. Bakan Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

Daha önce çalışmalarımızın sürdüğünü söylemiştim ve söylediğim gibi çalışmalarımız nihayetlendi. Eylül’ün ilk haftasında öğretmen atamaları yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağız. Atamaların yüzde 50’sini İstanbul’a yapacağız. Ağırlığı okul öncesi öğretmenliğe vereceğiz.

Okullara gönüllü bağış olabilir ama kayıt yapmak için asla bağış olamaz. Bunu bakanlık olarak takip edeceğiz, sadece İstanbul’da değil tüm illerimizde seferberiz. Ortaöğretim seviyesinde okullara kaynak gönderebiliyorduk. Temel eğitime gönderilmiyordu. İlk defa temel eğitim okullarına da kaynak gönderiyoruz.

LGS sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak. Yerleştirmelerle ilgili bir sıkıntı olmayacak.

Yazın da öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Dört tane yaz kursu açıyoruz. Bilim ve sanat merkezlerini bu yaz ilk defa tüm öğrencilerimize açtık. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz bilim, sanat merkezlerimizin olduğu tüm yerlerde ücretsiz bir şekilde bu merkezlerimiz tarafından sunulan bilim ve sanat yaz okullarına ücretsiz bir şekilde katılabilecekler.

Haberin Devamı

Köy okulları canlanacak

Tüm tarım meslek liselerimizin uygulama alanlarının kapısında satış ofisleri kurduk. Vatandaşlarımız, öğrencilerimizin üretmiş oldukları ürünleri çok makul fiyatlarla alabilecekler.

2022’nin sonuna kadar hedefimiz, 1 milyon genci mesleki eğitimle buluşturmak.

Köy yaşam merkezleri ile sadece köy okullarını yeniden açmayı değil çok daha kapsamlı bir yaşam merkezi kurmayı amaçlıyoruz. Taşımalı eğitimi ortadan kaldırmanın çok ötesinde köydeki tüm vatandaşlarımızın istediği tüm eğitim hizmetini ayağına götürecek ve gençlerimizi çocuklarımızı o imkânlardan yararlandıracağız.