Gündem Baltalı katliama tahrik indirimi

Baltalı katliama tahrik indirimi

10.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eşini baltayla öldüren Metin Armağan’ın müebbet cezası cinayeti şiddetli elem içerisinde işlediği iddiasıyla 17 yıla indi.

Baltalı katliama tahrik indirimi

Eşi Gülay Armağan’ı baltayla öldüren Metin Armağan’a, mahkeme önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından Gülay Armağan’ın kayınbiraderiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle sanığın cezasını 21 yıla indiren mahkeme, cinayeti “şiddetli elem” sonucu gerçekleştirdiğine kanaat getirdiği Metin Armağan’ın cezasını ‘duruşmalardaki iyi hali’ nedeniyle 17 yıl 6 aya indirdi. Gülay Armağan, Aralık 2011’de Ümraniye’deki evinde eşinin baltalı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. İddiaya göre, öldürülmesinden 2 gün önce Gülay Armağan eşine bir süredir kayınbiraderi tarafından tecavüze uğradığını açıkladı.
İkili şikâyetçi olmak için karakola gittiklerinde de Gülay Armağan, polislere tecavüze uğradığını söyledi. Ancak eşine inanmadığını belirten Metin Armağan şikâyetçi olmaktan vazgeçti. Karakoldan da ‘Eşime kötü bir şey yapacağım’ diyerek ayrılan Metin Armağan boşanma davası için gittikleri adliye dönüşü 12 yıllık eşini balta darbeleriyle öldürdü.

Öldürme eylemi maktul kaynaklı
Cinayetin ardından tutuklanan Armağan eşinin kardeşiyle rızasıyla birlikte olduğunu iddia ederek, cinayeti tahrik sonucu işlediğini öne sürdü. Yapılan yargılamada da mahkeme Armağan’ı haklı buldu. Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında ‘Kasten öldürme’ suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Armağan, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, öldürme eyleminin Gülay Armağan’dan kaynaklandığını ve sanığın suçu “şiddetli elem” sonucu işlediğine kanaat getirdi. “Maktul Gülay Armağan’ın eşinin kardeşi ile rızasıyla cinsel birliktelik yaşadığının anlaşılması dikkate alınarak 21 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir” diyen mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi halini de dikkate alarak cezayı 17 yıl 6 aya indirdi. Gülay Armağan ile ilişki yaşadığı öne sürülen sanığın ağabeyi Daimi Armağan ise sadece Gülay ve Metin Armağan’ın rızası olmadan ortak ikametlerine girdiği gerekçesiyle 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, sanığın sabıkasız olması nedeniyle ertelendi.

Yazarlar