Gündem Bando okulu tek mezun verdi

Bando okulu tek mezun verdi

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan, ardından Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde açılan Milli Savunma Üniversitesi Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı tek mezun verdi. KKTC vatandaşı olduğu için ihraç edilmeyen Bando Astsubay Çavuş Batuhan Karaoğlan (20) düzenlenen törenle diplomasını aldı.

Bando okulu tek mezun verdi

Törene katılan Okul Komutanı Topçu Albay Mustafa Karaman, “Astsubay çavuş olmanın gururuyla diplomasını alan bir öğrencimiz meslek hayatına ilk adımını atacaktır. Bu kutsal yuvada, bando astsubaylarını yetiştirme onurunu ve sorumluluğunu yüklenmiş bulunmaktayız” dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl da 3 mezun

Bando Astsubay Çavuş Karaoğlan da, “Bu ocakta geçirdiğim süre zarfında güzel anılar biriktirdim, verimli yıllar geçirdim. Askerlik mesleğinin inceliklerini ve çok sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu öğrendim” dedi.

Mezun olan Batuhan Karaoğlan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan Silahlı Kuvvetler Bando Okullar Komutanlığı’nın lise bölümünde ihraç edilmeyen 4 yabancı öğrenci arasında olduğu öğrenildi. Okuldan geçen yıl da yine KKTC vatandaşı olan 3 öğrencinin mezun olduğu belirtildi.