Gündem Barbara Boyle Altın Portakal jürisinde

Barbara Boyle Altın Portakal jürisinde

07.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı akademisyen, film yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, 49. Altın Portakal Film Festivali’nin Hülya Avşar başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacak

Barbara Boyle Altın Portakal jürisinde

Pek çok film festivalinde jüri üyeliği yapan Boyle, Türk sinemasının son dönem örneklerini izlemek ve sinema sektörüyle tanışmak için Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri üyeliğini memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.
Festival kapsamında sektör temsilcileri, yapımcı ve yönetmenlerle de bir araya gelecek olan yapımcı akademisyen Barbara Boyle, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni de ziyaret edecek. Oscar adayı ve Oscar ödüllü çok sayıda filmin yapımcıları arasında yer alan Barbara Boyle, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyesi ve Akademi’nin Yabancı Diller Komitesi’nde yer alıyor.
2003’ten 2012’ye kadar UCLA Tiyatro, Film ve Televizyon Okulu’nun Film, Televizyon ve Dijital Medya departmanı başkanı olarak görev yapan Barbara Boyle’un yapımcılığını üstlendiği filmler arasında 1999’da çekilen, başrolünde Anthony Hopkins’in bulunduğu ‘İçgüdü’, ‘96 yapımı ve başrolünde John Travolta’nın rol aldığı ‘Mucize’ ile 1995 yapımı ‘Bayan Munck’ bulunuyor.