Gündem Başhekimden yaşam korosu

Başhekimden yaşam korosu

22.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Müziğin kanser tedavisinde iyileştirici olduğuna inanan Dr. Tayfun Hancılar, meme kanserini atlatmış hastalarıyla koro kurdu. Koroda doktorun annesi de var

Başhekimden yaşam korosu

Doktorluğun yanı sıra müzikle uğraşan, iki ay önce de single çıkaran İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi, radyasyon onkolojisi uzmanı Dr. Tayfun Hancılar, yeni bir farkındalık projesine imza atıyor. Hastalarına uyguladığı tıbbi tedavilerin yanında tedavi süreçlerinde onlara şarkı söyleyen Dr. Hancılar, şimdi de meme kanserini atlatmış hastalarıyla bir koro kurdu.

Haberin Devamı

Kanser engel değil

Müziğin kanser hastalarının tedaviye uyumunu kolaylaştırdığını dile getiren Dr. Hancılar, “Kemoterapi ve radyoterapi gören hastaların anksiyeteleri fazla oluyor. Bu nedenle tedavi esnasında müzik yayını yapılıyor. Müzik hastaları sakinleştiriyor ve tedavi toleransını artırıyor. Biz hastanemizde farklı bir şey yapıyoruz, tedavi esnasında radyoterapi odasında benim şarkılarım çalıyor. Yani tedavinizi yöneten doktorun şarkıları ile tedaviye giriyorsunuz” dedi.

Koroda meme kanseri tedavisi görmüş ve tedavisi olumlu sonuçlanmış hastalarıyla bir araya gelerek şarkı söyleyecek olan Dr. Hancılar, kansere karşı farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun yıllar önce bir hastam, ‘Hocam iyileşince inşallah beraber şarkı söyleriz’ demişti. Ben de uzun yıllardır müzikle uğraşan bir hekim olarak hastalarımla birlikte aynı sahnede şarkı söyleme hayalini hep kuruyordum. 3 Nisan’da sanatçı dostlarımın da katılımı ile kanser tedavisini bitirip iyileşmiş hastalarımla güzel bir konser vereceğiz. Hep birlikte ‘Kanser engel değildir’ diyeceğiz. Bir sonraki hedefimiz ise, 2020 yılında yurt dışında yapılacak olan uluslararası bir kanser kongresinde performansımızı sergilemek.”

Haberin Devamı

Konser 3 Nisan’da

Başhekim Tayfun Hancılar’ın kurduğu koroda yıllar önce meme kanserine karşı verdiği savaşı kazanan annesi Özden Hancılar da olacak. ‘Kansere Farkındalık Haftası’nda verilecek olan konser, 3 Nisan Çarşamba günü Beşiktaş Dorock XL Beşiktaş’ta gerçekleşecek. Farkındalık oluşturulmak istenen projede sürpriz sanatçı ve isimler de yer alarak şarkı söyleyecek. Konserden elde edilen gelir ise Türkiye Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak.

KBB doktorlarından ‘burun estetiği’ açıklaması

Burun estetiği ameliyatlarıyla ilgili tartışmalara Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği de katıldı. Dernekten yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı uzmanlık eğitimi müfredatına atıf yapılarak, “Sağlıkta dönüşümle birlikte tıp alanında yaşadığımız gelişme, her branşta yeni cerrahi tekniklerin kullanılmasının önünü açmıştır. Kaydedilen bu gelişme branşlar arası birbiriyle iç içe geçmeyi kaçınılmaz hale getirmiştir. Yasal olarak bu teknikleri kullanmanın sınırları, uzmanlık eğitimi müfredatında belirlenmiştir. Eğitimini alan bütün branşlar yasal ve etik olarak bu teknikleri kullanabilir. Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlık dalının, 5 temel cerrahi dalından bir tanesi olduğu, sözü edilen burun estetiği ameliyatı başta olmak üzere tüm yüz gençleştirme işlemlerinin kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlık eğitim müfredatı içinde yer aldığı ve dolayısıyla eğitimini aldığı bütün işlemleri yapmaya hak ve yetkileri olduğunu hatırlatırız” ifadeleri kullanıldı.