Gündem Batıdan doğuya beyaz esaret

Batıdan doğuya beyaz esaret

20.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Batıdan doğuya beyaz esaret sürüyor. Tüm yurtta bir kez daha etkili olan kar yağışı yolları kapatırken, trafik yoğunluğuna ve kazalara neden oldu.

Batıdan doğuya beyaz esaret

Bursa'da önceki gün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı dün sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kent merkezinde iki santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, Uludağ'da 185 santimetreye ulaştı.

Haberin Devamı

AFAD İl Başkanlığı'nda Kış Tedbirleri toplantısı düzenlenirken, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı 7/24
esasına göre faaliyete geçti. Araçlarında kış lastiği olmayan sürücüler trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Kars’ta etkili olan yoğun tipiden dolayı Kars-Iğdır karayolu ulaşıma kapatıldı, 100'e yakın köy yolu kapandı. Muş’ta da etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi
nedeniyle 113 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Kocaeli'de önceki gün gece başlayan yoğun kar yağışı sabaha kadar etkili oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Kartepe'de ise iki metreyi geçti. 

Düzce’de yoğun kar yağışı nedeniyle 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdareye bağlı ekipler 72 araç 172 personelle kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde 01.00 saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırdı. Kar kalınlığı 10-15 santimi, karayolu saat 02.00 itibarıyla TIR'ların geçişine kapatıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hasta almaya giden bir ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada beş kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.