Gündem Batman Belediyesi'nde operasyon: 20 gözaltı

Batman Belediyesi'nde operasyon: 20 gözaltı

16.12.2011 - 11:46 | Son Güncellenme:

.

Batman Belediyesinde operasyon: 20 gözaltı

BATMAN’da polis, belediyeye düzenlediği yolsuzluk operasyonunda aralarında Meclis Üyesi, Başkan Yardımcısı ve Şube Müdürlerinin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına alındı. Belediye birimlerinde arama yapan polis, bazı bilgisayar kayıtları ve evraka el koydu.

Haberin Devamı

Batman’ın BDP’li belediyesine bugün saat 06.15’de Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yolsuzluk operasyonu düzenledi. Mesai saati başlamadan eş zamanlı yapılan operasyonlarda aralarında başkan yardımcısının da bulunduğu bazı belediye çalışanları evlerinden alınarak belediye binasına getirildi. Operasyonların daha çok İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü’nde yoğunlaştırıldığı belirtildi.

Polis, içerideki çalışmalarını sürdürürken, binaya girenlerin kartlarını tek tek inceledi, içerideki personelin telefonla konuşmasını izin vermedi. Polis, daha önceden belirlediği birimlerde ayrıntılı arama yaparken, belediye avukatlarının da hazır bulunduğu öğrenildi. Birimlerin evrakı, bilgisayar kayıtları, detaylı şekilde incelenirken, bilgisayar ve belgelere el koyan polis incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Belediye binasında yapılan arama sırasında polis dışarıda da sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı

Operasyonda BDP’li Belediye Meclis Üyesi Salih Altun, İmar ve Şehircilik Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Hayrettin Caymaz, Emlak Müdürü Abdurrahman Çağıl, Kültür Müdürü ve Başkan Danışmanı Veysel Çolak’ın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alınıp, emniyete götürüldü. Belediyedeki operasyonun sürdüğü ve gözaltı sayısında artış olabileceği belirtildi.

Bu arada Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel’in, daha önce belirlenen bir programa katılmak üzere yurtdışında olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Nejdet Atalay ise KCK davasından tutuklu bulunuyor.