Gündem Baydemir PKK’ya yardım ve yataklık suçundan beraat etti

Baydemir PKK’ya yardım ve yataklık suçundan beraat etti

20.10.2010 - 02:10 | Son Güncellenme:

Daha önce Osman?Baydemir’in kendisine 600 TL?vererek dağa gönderdiğini iddia eden D.K. mahkemede yalan söylediğini iddia etti

Baydemir PKK’ya yardım ve  yataklık suçundan beraat etti

Diyarbakır’da, 16 yaşındaki D.K.’ya 600 TL’yi vererek dağa gönderdiği iddiasıyla ‘örgüt üyeliği ile yardım ve yataklık’ suçlamasıyla yargılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir beraat etti. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Baydemir ve avukatları hazır bulundu. Savunma yapan Baydemir, adı geçen kişiyi tanımadığını, beyanlarının yalan, iftira ve siyasi kişiliğini karalamadan ibaret olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Bu kişi ile hiçbir şekilde bir araya gelmedim. Ne belediye, ne de başka bir ortamda görmedim. Belediye başkanlığım süresince herhangi bir dergi ve mecmua dağıtıcısıyla görüşmedim. 20 yıldan bu yana siyasetin içindeyim. Siyasi hayatımda bütün çabam çatışma ve savaştan uzak bir ortamın sağlanmasına yönelik idi. Silaha her zaman karşı çıktım. Beraatimi talep ediyorum.”
Tanık D.K. ise, Baydemir ile ilk kez mahkemede bir araya geldiğini ifade ederek, Şırnak’ın Silopi ilçesinde jandarma ve polisin kendisine yaptığı baskı ile bu ifadeyi verdiğini iddia etti.
Savcı, sanığın kendisine yöneltilen suçtan cezalandırılmasını gerektiren her türlü kuşkudan uzak, mahkûmiyetine yeterli ve açık, kesin delil elde edilemediğini belirterek, Baydemir’in beraatini istedi. Karar için duruşmaya ara veren mahkeme, Osman Baydemir’in PKK’ya isteyerek ve bilerek yardım ve yataklık etmek suretiyle, örgüte üye olmak suçundan beraatine karar verdi.


BDP İngilizlerle Kürt sorununu konuştu
BDP lideri Selahattin Demirtaş, Parlamentolararası Birlik İngiliz Grubu Başkanı Lord Dykes ve beraberindeki parlamenterlerle görüştü. Parlamenterler Demirtaş’a, “Kürt sorunundan”, Ilısu Barajı’na kadar değişik alanlarda sorular yöneltti. İngiltere’den bekledikleri bir destek olup olmadığına yönelik soruya Demirtaş, “İngiltere’nin Kürt sorununun ortaya çıkmasında tarihi bir sorumluluğu var, dolayısıyla çözümü konusunda da sorumluluk üstlenmeli. Çünkü bu sorunun ortaya çıkmasında Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu’daki politikalarda, İngiliz politikaları etkili olmuş. Maalesef Kürt sorunu o zamandan beri duruyor” dedi. n ANKARA Milliyet