Gündem Bayıltan sıcaklar

Bayıltan sıcaklar

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık’ta sporcuları sıcak vurdu. Melbourne’deki havanın hem sıcaklık hem nem olarak yüksek değerlere ulaşması, karşılaşmaları fiziki olarak engellemeye başladı.

Bayıltan sıcaklar

Fransız tenisçi Gael Monfils, “Beni sıcak çarptı. Kortta öleceğimi zannettim” derken Novak Djokovic ise, “Tenis endüstrisi sporcuların sağlığını hiç dikkate almıyor” dedi. Dünya 1 numarası Rafael Nadal da “Böyle bir sıcakta oynamak tehlikeli olabilir” ifadelerini kullandı.

Alize Cornet’in dün Elise Mertens’e elendiği maçta yaşananlar tartışmaları iyice alevlendirdi. Fransız Cornet maç sırasında kortta yığılıp kaldı, ardından sağlık molası aldı. Cornet, “Maçın ertelenmesi için belirlenen sıcaklık oldukça yüksek tutulmuş. Bu derece düşürülmeli” diye konuştu. Tatil etme için belirlenen sıcaklığın 40 derece olduğu, bu sıcaklığın bir derece altında dahi maçın oynanmaya devam edilmesinin sıkıntıya yol açtığı belirtildi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan turnuva direktörü Craig Tiley, “Sporcuları korumak ve rekabetin adaletini sağlamak bizim için en önemlisi. Ancak turnuva öncesi sıcaklık politikasını oyunculara da danışarak belirledik ve turnuvaya bu kurallarla başladık” dedi.