Gündem Bayrak yürüyüşüne Demirtaş’tan tepki

Bayrak yürüyüşüne Demirtaş’tan tepki

16.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, yarın Ankara’da yapılacak olan “Teröre hayır, kardeşliğe evet” yürüyüşünü organize eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) eleştirdi.

Bayrak yürüyüşüne Demirtaş’tan tepki

Demirtaş, Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, Osman Baydemir, Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’la Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gitti. Cengiz Topel Caddesi’nde parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap eden Demirtaş, birlik beraberlik mesajları verdi.

Haberin Devamı

HDP’nin demokratik ulus hedefinin olduğunu belirten Demirtaş, tek adam yerine demokratik özerkliği inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi. Demirtaş demokratik özerkliğin bölünme olmadığını belirterek “Ortak ilkeler etrafında buluşmuş, farklı kimlikleri barındıran ulus yapalım dedik. Demokratik özerklik sadece bu bölgeye değil, İzmir’deki Konak, Ankara’daki Çankaya için önemlidir” dedi.

‘El ele yürüyelim’

Demirtaş konuşmasında 14 STK’nın yarın Ankara’da yapacağı yürüyüşü eleştirdi ve şunları söyledi: “TOBB, ‘Bayrağını al gel teröre karşı yürüyelim’ diyor. Sanki Kürtler bayrağa saldırmış. Bu çarpıtmadır. Tehlikelidir. Omuz omuza, el ele barış için yürüyelim. Ama halkı tahrik etmekten kaçının.”