Gündem Bayram göçü... 10 km kuyruk

Bayram göçü... 10 km kuyruk

03.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

9 günlük bayram tatili için başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerde yaşayanlar, Ege ve Akdeniz kıyılarıyla memleketlerine gitmek üzere yola çıktı. Bolu’da 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Bayram göçü... 10 km kuyruk

Ramazan Bayramı tatilinin ikinci gününde de yollarda uzun kuyruklar oluştu. Bolu Dağı mevkiinde ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi. Yol üzerindeki dinlenme tesisleri de ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle dolarken, trafik ekipleri denetim yaptı. Anadolu Otoyolu’nda radarlarla hız kontrolü yapıldı, elektronik tabelalarla sürücüler hız limitlerine ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyarıldı.

Haberin Devamı

Bolu’da, D-100 yolunun Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda trafik durma noktasına geldi. Yolda araç kuyruğu 10 kilometreyi bulurken, polis ekipleri aksayan trafik nedeniyle araçlarından inen sürücülere uyarılarda bulundu.

Feribotla Çanakkale’ye geçmek isteyen tatilcilerin meydana getirdiği yoğunluk ise iki ayrı iskelenin yakınında oluşturulan araç depolama alanlarıyla hafifletildi. Kilitbahir Feribot İskelesi yakınındaki Ağadere bölgesinde 250 aracın depolanabildiği alanda dinlenme yerlerinin olması memnuniyet yarattı.

TRAFİKTE ACI BİLANÇO

26 ölü, 207 yaralı

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla trafik yoğunluğunun başladığı 31 Mayıs Cuma günü mesai bitiminden bugün 02.00’a kadar çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Tedbirlere ve uyarılara rağmen 2 günde meydana gelen kazalarda 26 kişi hayatını kaybetti, 207 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

------------------------------------------------------------------------------------------

Bayram göçü... 10 km kuyruk

Arka koltukta emniyet kemeri

Ankara’da Eskişehir yolu Turkuaz yol kontrol noktasında önlemleri denetleyen Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, yetkililerden bilgi aldı. Bayram tatili boyunca ülke genelinde 15 bin jandarma trafik timi ve 33 bin 300 jandarma trafik personeli görevlendirildiğini belirten Güney, asayiş kapsamında da yurtta 240 bin jandarma personelinin bayram tatili boyunca görev yapacağını ifade etti. Havadan da tedbirlerin sürdürüldüğünü vurgulayan Güney, helikopter ve drone ile 472 saat trafik denetimi gerçekleştirileceğini belirtti. Araçlardaki vatandaşların bayramını kutlayan Güney, arka koltukta özellikle çocukların emniyet kemerlerinin takılı olması gerektiğini vurguladı. Güney, otobüslerde yolcu koltuklarında da emniyet kemeri takılması uyarısında bulundu. ANKARA Milliyet