Gündem BDP’li vekil Sarıyıldız açlık grevine başladı

BDP’li vekil Sarıyıldız açlık grevine başladı

19.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tutuklu BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çoğu KCK davalarında tutuklanan BDP’lilerin 12 Eylül’den cezaevlerinde başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine katıldı

BDP’li vekil Sarıyıldız açlık grevine başladı

Sarıyıldız’ın açlık grevine başladığı BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamayla duyuruldu. 15 Ekim günü tedavi amaçlı Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne getirilen Sarıyıldız, burada açlık grevine girdi. Üç gündür açlık grevinde olan Sarıyıldız’ın, danışmanı aracılığıyla şu açıklamada bulunduğu bildirildi:
“Cezaevlerinde yükselen bu direniş karşısında kenetlenmeyi ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak görüyorum. Kürt halkının yiğit devrimci evlatlarının her gün ölüme yaklaştığı bu süreçte sessiz kalan, yüreği nasırlaşmış hükümet yetkililerine sesleniyorum. Yaşanacak ölümlerin sorumluluğu başta hükümet olmak üzere bu direniş karşısında sessiz olan herkese ait olacaktır.”
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de dün Diyarbakır’da yaklaşık 500 partilinin katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada “Açlık grevine sahip çıkıp destek veren vicdanlıdır, sahip çıkıp destek vermeyen vicdansızdır, destek verip sahip çıkan imanlıdır, sahip çıkıp destek vermeyen imansızdır” dedi.

Haberin Devamı

Cezaevi önünde destek eylemi
Adana’da Tutuklu Hükümlü Aileleri Derneği (TU-HA-DER) üyeleri, süresiz dönüşümsüz açlık grevine giren tutuklu ve hükümlülere destek için Kürkçüler Cezaevi önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı. Minibüs ve otobüslerle cezaevi önüne gelen TU-HA-DER ile destek veren HDK, BDP ve İHD üyeleri Kürtçe-Türkçe yazılı dövizler açtı. TU-HA-DER Adana Şube Başkanı Saniye Seçkin yaptığı açıklamada, 37’nci gün geride bırakan açlık grevinde yaşanacak ölümlerden Ak Parti’nin sorumlu olacağını savundu.