Gündem Bekçilik sınavı ne zaman uygulanacak? 2019 Bekçilik sınavında hangi konular var?

Bekçilik sınavı ne zaman uygulanacak? 2019 Bekçilik sınavında hangi konular var?

12.06.2019 - 10:30 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bekçilik sınavı başvuru işlemleri alındı. 18 Mart-1 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuruda bulunan adaylar, bekçilik sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki 2019 bekçilik sınavı tarihi belli oldu mu?

Bekçilik sınavı ne zaman uygulanacak 2019 Bekçilik sınavında hangi konular var

Çarşı ve mahallelerin can ve mal güvenliğini korumak için bekçilik alımları hız kesmeden devam ediyor. Bekçi olmak isteyen vatandaşlar, Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesine akın ediyor. Bekçilik alımı detayları Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılıyor. Peki 2019 Bekçilik sınavı tarihi için bir duyuru yapıldı mı?

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

18 Mart-1 Nisan 2019 Tarihleri arasında alınan bekçilik sınavı başvurularının sınav tarihi henüz belli olmadı. Polis Akademisi veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacak olan bekçilik sınav tarihi açıklandığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORULAR YÖNELTİLECEK?

100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan bekçi adayları, toplamda 100 soruya cevap verecek. İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından olacak.

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek.
Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.