Gündem Belediye parktaki elektriğe el koydu

Belediye parktaki elektriğe el koydu

11.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyun parklarında kaydırakların plastikten yapılması nedeniyle sürtünme kuvvetinden oluşan elektrikten şikâyet eden ailelerin çağrısına ilişkin, “O güzel çocukların saçlarının diken diken olması her ne kadar komik bir durum olsa da bir o kadar da aslında endişe verici. O ortamdan kurtaracağız inşallah çocuklarımızı” dedi.

Belediye parktaki elektriğe el koydu

Çocuk parklarındaki plastik malzemelerin neden olduğu statik elektrik sorunu, geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden gündeme gelmişti. İmamoğlu, kendisine gönderilen videoyu paylaşan vatandaşa esprili bir şekilde, “Haklısınız, ben de plastik oyun gruplarına karşıyım. Minik delikanlı da tüm İstanbul’un enerji ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip. Maşallah” şeklinde cevap vermişti. Sosyal medyada başlayan tartışmaya çok sayıda vatandaş da katılıp, sorundan rahatsız olduklarını dile getirmişti. Yaşanan sorun, geçtiğimiz pazar günü Milliyet’te “Parkta diken diken” başlığıyla yayımlanmış, uzmanlar statik elektiriğin zeminin kauçuk olmasından kaynaklandığını, toprak veya kum zeminin çözüm olabileceğini söylemişlerdi.

‘Felsefe değişecek’

İmamoğlu, yapımı devam eden Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi’ndeki kreş inşaatında dün incelemede bulunduğu sırada ailelerin şikayetine cevap verdi. İmamoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“O güzel çocukların saçlarının diken diken olması her ne kadar komik bir durum olsa da bir o kadar da aslında endişe verici. O ortamdan kurtaracağız inşallah çocuklarımızı. Göreve geldiğim ilk gün plastik oyun gruplarıyla ilgili talimat verdim. Biz bunu kendi ilçelerimizde artık bıraktık, terk ettik. Yıllardır koymuyoruz, koymamak için de çaba gösteriyoruz. Ahşap, paslanmaz metal gibi, özellikle çocukların sağlığına zarar vermeyecek bir takım aletlerle çocuk oyun gruplarını tasarlanması gerektiğini, heyecan duymalarını, yaratıcılıklarını ve kendilerine güven duyacakları ortamların var olması adına çocuk oyun gruplarıyla ilgili felsefemizi değiştireceğiz. Köyden, kırsaldan uzaklaşıyoruz, gittikçe daha da uzağına düşüyoruz ama bizim şehirlerde var edeceğimiz alanlar çok da mekanik olmamalı, biraz daha doğal olmalı. Ona çalışıyoruz. Tam da o yoldayız.”

2020 bütçesi 25 milyar lira

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi, 25 milyar 850 milyon TL olarak hazırlandı. Hazırlanan yeni bütçe kararnamesine göre İBB’nin, 2020 gelir tahmini ise 21 milyar 250 milyon TL olarak belirlendi. Gelir-gider arasındaki 4 milyar 600 milyon TL’lik fark, borçlanma ile kapatılacak. Belediyenin 2020 yılı bütçesi, cuma günü Belediye Meclis gündemine sunulacak.