Gündem Berkin’i vuran polisi mağdur tanık çözecek!

Berkin’i vuran polisi mağdur tanık çözecek!

06.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı odaklı olaylarda 16 Haziran 2013’te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın yaralandığı olayla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Elvan’ın hangi gaz silahından çıkan fişekle yaralandığı ortaya çıkaracak önemli bir veriye ulaşıldı.

Berkin’i vuran polisi mağdur tanık çözecek

Savcılığın, daha önce Ulusal Kriminal Büro’ya yaptırdığı, olay yerindeki polislerin kullandığı ve Elvan’ın vurulduğu sokağın başındaki TOMA’ya monte edilmiş kamera görüntü analizini, bu kez İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na incelettiği öğrenildi.Laboratuvar görevlileri, analiz sonuçlarını soruşturma savcılığına yaklaşık 10 gün önce teslim etti. Söz konusu kayıtlarda, Elvan’ın vurulduğu sokakta, karşı tarafta başka bir kişinin de aynı anda olmamakla beraber kısa süre içinde kendisine gelen bir gaz fişeğinin etkisiyle yere düştüğünün görüldüğü belirtildi. Yüzü net görünmeyen bu kişinin, düştükten sonra hafif yaralanmanın etkisiyle kalkıp olay yerinden ayrıldığının tahmin edildiği dile getirildi.

Haberin Devamı

Savcılığa ulaştırılan bu yeni görüntü sayesinde diğer mağdurun teşhis edilmesi durumunda, 2 polisten hangisinin, Elvan’ın ölümüne sebep olan gaz bombası fişeğini attığını ortaya çıkarabileceği düşünülüyor.

Bu arada, tanık olarak dinlenilen bir kişinin savcılığa, “olaylar sırasında dizinden hafif şekilde yaralandığı” beyanında bulunduğu da belirtilirken, düştüğü görülen mağdurun, beyanda bulunan tanıkla aynı kişi olabileceği tahmini üzerinde durulduğu ifade edildi.