Gündem Beyaz Saray’da neler yasak?

Beyaz Saray’da neler yasak?

14.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Obama’nın eşi, Prof. Dr. Mehmet Öz’e Beyaz Saray’da beyaz ekmek, makarna ve unlu mamülleri yasakladığını anlattı...

Beyaz Saray’da neler yasak

ABD’nin first lady’si Michelle Obama, başarılı Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün programına konuk oldu. Obama, ABD’nin en önemli sağlık sorunlarından obeziteye karşı yürüttüğü sağlıklı yaşam ve beslenme kampanyalarındaki gelişmeleri Öz’e aktardı. İkili, sağlıklı yaşamın eğitimle kazanıldığına dikkat çekti.

Ülke güvenliğine tehdit!
Obeziteyi ülke güvenliği için en önemli tehdit olarak gördüğünü söyleyen Öz’e Obama da destek verdi. First lady, sağlıklı beslenme konusuna, kızlarının hızla kilo aldığını söyleyen doktorlarının uyarısı sonrasında eğilmeye karar verdiğini anlattı. Buna göre, first lady, Beyaz Saray’da yaşamaya başlayınca girdikleri tempoda beslenme alışkanlıkları ciddi şekilde değişen ailesinin sağlıklı bir düzene geçmesi için harekete geçti. Mutfaktaki beyaz ekmek, makarna, unlu ürünlerin hepsini tam tahıllılarla değiştirdi ve Başkan Obama dahil evin tüm bireylerine spor programı hazırladı. Obama da first lady’ye çocuklarına örnek olmak için sigara alışkanlığını bırakarak destek oldu. First lady, Öz’e bir çocuğun öğle yemeğinde tüketmesi gereken öğünden şu örneği verdi:
Tam tahıllı ekmeğe 2 dilim hindi salam, bir dilim az yağlı peynirden oluşan bir sandviç. Bu sandviçin yanında ise yalnızca fasulye püresi, yeşil biber, kavun, yağsız süt, hardal veya az yağlı mayonezin tüketilebilmesine izin veriliyor. Obama, beyaz undan yapılmış dürüm, mozarella, elma sosu, meyve suyunun ise öğle öğününde yer almasına karşı çıkıyor.

Yazarlar