Gündem Bilecik’te vizyon projeler hayata geçiyor

Bilecik’te vizyon projeler hayata geçiyor

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin 2023 vizyonundan geri kalmama adına 7/24 çalıştıklarını belirten Başkan Selim Yağcı, “Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan Bilecik’i gerçekleştirdiğimiz projelerle dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi

Bilecik’te vizyon projeler hayata geçiyor

Bilecik’te vizyon projeler hayata geçiyor
Tarihi ve kültürel yöndeki değerleri olmak üzere doğal güzellikleri, yeşil alanları, güçlü, büyüyen ekonomisi, sanayisi, çevre, ulaşım, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden Bilecik, Türkiye’nin 2023 vizyonundan geri kalmama adına var gücüyle çalışıyor. Kuruluş ve Kurtuluş beşiği, Ertuğrul Sancağı, Şeyh Edebali diyarı olarak tarif edilen Bilecik’in Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehirde gerçekleştirilen faaliyet ve projeleri Milliyet’e anlattı.

Haberin Devamı

- Bileciklilerin merakla beklediği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Milli Birlik Meydanı ne zaman açılacak?

Bilecik Belediyesi olarak ekiplerimiz birçok noktada faaliyet gösteriyor. Bizler de çalışma arkadaşlarımızla birlikte çalışmaları inceliyoruz. Şehir merkezinde kısa bir süre sonra başlayacak olan yeni meydan çalışmamız Bilecik’imizin gerçekten çok önemli ve güzel çalışmalarından birisi olacak. İnşallah buradaki çalışmaların yıl sonuna kadar şekilleneceğini planlıyoruz. Bu projemiz ile 130 araç kapasiteli otoparklar ve alışveriş merkezleri bulunacak. Mimarisi ve diğer yapılarıyla çok güzel bir eser olacak. 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizin anısını yaşatacağımız mimari ile yeni meydanımız hemşehrilerimiz ve gelen misafirlerimizi ağırlayacak. Bu çalışmamızı, şehrimiz ve vatandaşlarımıza en kısa sürede sunmanın gayretinde olacağız.

Haberin Devamı

- Bilecik’in sosyal yaşamına canlılak katacak 1299 Uluçınar Projesi içerisinde neler olacak?

Karasu Vadisi üzerine yapılacak olan, sosyal yaşamın merkezi haline gelecek Uluçınar Projesi içerisinde Osmanlı evleri, minyatürk maketleri, üzüm bağları, gondol ile gezilebilecek kanallar, Osmanlı çadırları, etkinlik alanları ve seyir terasları olacak. Proje ile Bilecik ve yakınındaki bölgeler, bir Kültür ve Turizm Havzası olarak düzenlenecek. Alanda birçok sportif aktivitenin yanı sıra festival ve şölenler de yapılacak. 1299 Ulu Çınar Projesi, Bilecik Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alacak.

Bilecik’te vizyon projeler hayata geçiyor

- Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin Bilecik’e ne gibi katkıları olacak?

Bilecik’e kazandırdığımız Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, dünyada en entegre katı atık yönetim tesisi olması özelliğini taşıyor. Tesis ile Bilecik, ilçe ve beldeleriyle çevreci belediyecilik anlayışının en güzel örneğini sergiliyor. 200 dönüm üzerine kurulan ve hafriyat çalışmaları tamamlanan Bilecik Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, 29 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile yapılarak, şehir ve ilçelerine birçok yönden katkı sağlayacak dev bir proje olma özelliği taşıyor. Çalışma kapasitesi anlamında 10 bin hanenin her türlü elektrik ihtiyacının da karşılanabileceği tesis ile aynı zamanda düzenli depolama bölümleri ile vahşi depolama şeklinde tabir edilen yanlış uygulamanın da önüne geçmiş olacağız.

Haberin Devamı

Bilecik’te vizyon projeler hayata geçiyor

‘Amacımız çocukların gülümsemesini sağlamak’

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 11. Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan’dan gelen öğrencilerin katılımlarıyla başladı. Bilecik Belediye Sarayı önünde toplanan yüzlerce öğrenci Cumhuriyet Meydanı’na kadar oyun kahramanları, mehteran takımı ve çizgi film karakterlerinin olduğu kalabalık ile yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çocuklar çizgi film karakterlerini canlandıran maskotlarla doyası eğlendi. Etkinlik Çocuk Mehter Takımı, bando dinletisi ve akrobasi gösterileri ile devam etti. Programa katılan Belediye Başkanı Selim Yağcı, festival ile amaçlarının bütün dünya çocuklarının gülümsemesini sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu bayramın anlamı geleceğin sizlerle var olacağı ve siz olmadığınız sürece geleceğin olmayacağı. Onun için bizler sizleri ne kadar güzel bir şekilde yetiştirebilirsek, imkanlar sunabilirsek eminim ki geleceğimiz o kadar aydınlık olacak. Lider ülke Türkiye’yi çocuklarımızla birlikte oluşturacağız.”

Haberin Devamı

Akıl Oyunları’nda final heyecanı

Bilecik 14- 15 Nisan tarihlerinde Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. 44 ilden 250 öğrenci ile 100’e yakın öğretmenin katıldığı turnuva birçok oyun branşında birden fazla kategoride gerçekleştirildi. Mangala, Kulami, Pentago, Q-Bitz, Reversi ve Equilibrio gibi birçok oyunda öğrenciler hünerlerini sergiledi. Turnuva sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

1 milyon turist hedefi

- Kentte turizme yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerden biraz bahseder misiniz?

Marmara Bölgesi’nde tarihi dokusu ve doğal güzelliklerini koruyarak, ekonomi ve sanayide hayli bir başarıyı elde etmiş olan Bilecik, sahip olduğu turistik değerleri ile 50 büyük turizm seyahat acentasının programına girdi. Kentimiz sadece 2017 yılında 700 bin turist ağırladı. 2018 yılında 1 milyon turist hedefine yürüyen Bilecik özellikle son yıllarda ‘Marmara’nın Parlayan Bir Yıldızı’ olma yolunda önemli adımlar katediyor ve son yıllarda Marka Kent Çalışmaları ve belediyemiz tarafından turizme yönelik gerçekleştirilen faaliyetler ile güzel sonuçlar almaya başladı.

Haberin Devamı