Gündem Bin iş makinesiyle 4.5 kilometre yol

Bin iş makinesiyle 4.5 kilometre yol

11.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ODTÜ’ye ait ormanlık araziye bin iş makinesi ve 400 kamyonla giren belediye bir gecede 4.5 km yol açtı. ODTÜ mezunları “Ağaçlarımızı söktüler” diye tepki gösterdi

Bin iş makinesiyle 4.5 kilometre yol

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir hastanesine giden yol yapımı için ODTÜ Rektörlüğü ile protokol imzaladıktan hemen sonra, önceki gece çevik kuvvet ve TOMA’lar eşliğinde, ODTÜ Ormanı’nda 4.5 kilometrelik yol açtı. Bin iş makinesi ve 400 kamyon ile ODTÜ’ye ait ormanlık araziye giren ekipler, 4.5 kilometrekarelik yolun alanını oluşturmayı sabaha kadar tamamladı. 36 hektarlık alandaki ağaçlar sökülürken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter’da projenin başkent trafiğini rahatlacağını savunarak, “Bu yolu en çok ODTÜ’lüler kullanacak. Ağaç kesen CHP’li olunca gıkları çıkmıyor. Ayrıca taşınan ağaçların en az iki katını dikmeyi tahahhüt ettik” dedi. Gökçek, yolun bir gecede açılmasını ise “rekor” olarak niteledi.

Haberin Devamı

Bin iş makinesiyle 4.5 kilometre yol

‘Gece ansızın girdiler’

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Seyhan Çamlıgüney ise “Ankara’da ne kadar dozer varsa 5-6 yerden ODTÜ’ye girdi. Talan başladı. Büyük bir alanı yok ediyorlar. Hukuksuzlukla karşı karşıyayız. ODTÜ’ye ait tapu bizim üzerimizde ama bir gece ansızın girdiler. Arazimizi işgal ediyorlar. Elimizle diktiğimiz ağaçları söküyorlar” dedi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök de daha önce “Bu taşıt yolu, doğal yapıyı dikkate almamakta olup, doğal yapının tahribine yol açacaktır. ODTÜ arazisinden geçen kısım, tescilli orman arazisine denk geliyor. Arazinin büyük bölümü 2. Derece Doğal Sit Alanı statüsünde. 24 hektara yakın bir orman alanı yok olacak” diye konuşmuştu.