Gündem Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu?

Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu?

14.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yangında hayatını kaybeden işçilerden Seyfettin Topal’ın (38), Ordu’da yapımına yeni başladığı evini tamamlamak üzere çalışarak para biriktirmek amacıyla 15 gün önce İstanbul’a gittiği öğrenildi

Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu

Topal’ın ölüm haberinin ulaştığı Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesi’ndeki evinde yas var. Ailenin komşuları ve yakınları, Topal’ın eşi Halise ve babası İlyas ile çocukları Sezgin, Selami ve Dilek Topal’ı teselli etmeye çalışıyor. Vatani görevini yaptığı sırada babasının ölüm haberini alarak evine gelen Sezgin Topal (21) çok üzgün olduğunu belirtti. Sezgin Topal, “Babamın ölümünde ihmali olan suçluların bulunmasını istiyorum. Açıkçası onlarla yüzyüze konuşmak istiyorum” dedi.
Vefat dolayısıyla birliğinden 7 gün izin aldığını anlatan Topal, ”Babamı toprağa verip gitmek çok zor olacak. Ekmek parası niyetine bizler için uğraşıyordu. Ben askere gittim, babam da İstanbul’a çalışmaya. Babamın en büyük hayali yeni başladığı inşaat halindeki evini tamamlamaktı. Bu amaçla oradaydı. Ölüm haberi bizi yıktı” diye konuştu.
Seyfettin Topal’ın kızı Dilek (9) ise babasının kendilerini yaşatmak için ev yapmaya başladığını dile getirerek, ”Şimdi ise babam yok” dedi.
Amca Yusuf Topal da onlarca işçinin çadırda kalmasına anlam veremediğini vurgulayarak, ”İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” ifadesini kullandı. Cenaze, yarın Korgan ilçesine bağlı Yeşil köyünde toprağa verilecek.