Gündem Bir kap pilav için birbirlerini ezdiler

Bir kap pilav için birbirlerini ezdiler

06.05.2008 - 06:52 | Son Güncellenme:

.

Bir kap pilav için birbirlerini ezdiler

 

EDİRNE’de baharın habercisi olarak kabul edilen ve iki gün süren Kakava şenlikleri renkli görüntülerin yanı sıra uzun süre hafızalardan silinmeyecek izdiham görüntülerine sahne oldu. Belediye tarafından dağıtılan pilav ve ayranları almak isteyen yüzlerce vatandaş izdihama yol açtı. Zaman zaman sert tartışmalar yaşandı, demir parmaklıkların arkasından dağıtım yapan görevliler ecel terleri döktü. Kuyruğa giren vatandaşlar ise ezilme tehlikesi geçirdi.

Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi meydanında düzenlenen ‘Kakava Şenlikleri’ saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Edirne Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Belediye Başkan Vekili Namık Döleneken, Trakya Üniversitesi Rektörü Enver Duran ve çok sayıda daire amiri Hıdırellez ateşini yakarak kutlamaları başlattı. Ateşin yakılmasının ardından Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan pilav ve ayran dağıtımına geçildi. Demir parmaklıkların arkasından dağıtılan pilav ve ayranları almak isteyen ve çoğunluğunu roman vatandaşların oluşturduğu yüzlerce kişi izdihama yol açtı. Dağıtım sırasında görevliler ecel terleri döktü, vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Zaman zaman tokatlaşmaya varan tartışmaların yaşandığı izdihamda istenmeyen görüntüler yaşandı. Yaklaşık yarım saat süren izdihamın ardından roman vatandaşlar torbalara doldurdukları pilav ve ayranları alarak evlerinin yolunu tuttu. Bazı vatandaşlar ise şenlik alanında karınlarını doyurdu.

Şenlikler kapsamında Trakya Üniversitesi Gençlik Ateşi gurubu unutulmaz bir dans gösterisi sundu. Gösteriyi izleyen yaklaşık bin kişi, grubu ayakta alkışladı. Bazı vatandaşlar ise yakılan Hıdırellez ateşinin üzerinden atlayarak doyasıya eğlendi.